br />

16 mai 2011

Vor Gazul în Europa! Coaliţie în Ardeal împotriva Stelei

Doi clujeni, Ioan Ovidiu Sabău şi Alin Minteuan, vor să scoată Steaua afară din Europa după nouă ani! Gaz Metan speră că echipele din Transilvania vor împiedica echipa lui Olăroiu să ajungă pe loc de Europa League.

Gigi Becali pare că nu scapă, la doi ani după Cazul "Valiza", de problemele cu echipele din Ardeal. De această dată, în ecuaţie o regăsim tot pe CFR Cluj. Steaua va disputa în această seară meciul cu Tg. Mureş şi va avea parte de o replică serioasă din partea echipei lui Neluţu Sabău. Steliştii au auzit că deja se formează o coaliţie în Ardeal împotriva lor pentru a i se face loc în Europa echipei Gaz Metan.

Este clar că victoria obţinută de "găzari" în faţa formaţiei din Gruia i-a făcut pe cei din Mediaş să viseze cu ochii deschişi la calificarea în cupele europene pentru prima dată în istorie.

Totuşi, până aici, echipa lui Pustai trebuie să-şi facă următoarele calcule, care, după ultimele declaraţii, sunt chiar posibile: Astfel, Gaz Metan are nevoie de o victorie obligatorie la Craiova şi de un pas greşit făcut de Steaua (egal sau înfrângere în partidele cu Tg. Mureş sau CFR), dar şi obligatoriu ca Dinamo să câştige Cupa României. În acest caz, Mediaşul termină pe locul 6, deasupra roş-albaştrilor, şi ar pune mâna pe ultimul bilet de Europa League. Primul care ar putea contribui la "necazul" Stelei este Neluţu Sabău. "Putem obţine un rezultat bun în Ghencea dacă credem în noi", a spus tehnicianul echipei din Tg. Mureş, care a antrenat Mediaşul între anii 2003-2005.

"Aş fi dorit ca CFR să meargă în cupele europene, dar mă bucur dacă ar ajunge acolo şi echipa din Mediaş ", Alin Minteuan, antrenor CFR Cluj

Prietenii pe axa Mediaş-Tg. Mureş-Cluj

Pustai e bun prieten cu Sabău, şi au colaborat când erau la Gaz Metan. Preşedintele de la Mediaş, Ioan Horoba, a lucrat mulţi ani la Gloria cu directorul general de la FCM Tg. Mureş, Aurelian Băbuţan, şi chiar au avut afaceri împreună. Ba mai mult, Horoba are o relaţie de prietenie cu cei de la CFR, echipă pe care Steaua o va întâlni în ultima etapă. Există şi jucători în această postură. Dan Roman a pus umărul la promovarea adversarilor Stelei în această seară, iar Cristi Bud a fost luat de CFR de la Gaz Metan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu