br />

21 mai 2011

Totul despre Craiova - Gaz Metan

Cristi Pustai: "Suntem în faţa unui meci mult prea disputat şi în mass-media, un meci care ne-ar putea aduce poziţionarea pe locul 6, în funcţie şi de meciul CFR Cluj - Steaua, urmând ca apoi finala Cupei să decidă dacă vom participa sau nu într-o cupă europeană".
Universitatea Craiova
Universitatea Craiova este in acest moment pe un butoi cu pulbere. Echipa a retrogradat, nu a primit licenta si este posibil sa fie retrogradati chiar in Liga 3. La antrenamentul de azi, Mititelu si-a dat din nou in petec. Surse apropiate echipei confirma ca patronul Craiovei a venit in vestiar inainte de inceperea antrenamentului si i-ar fi injurat pe jucatori, ba mai mult, l-a lovit chiar pe mijlocasul Dragos Firtulescu! De ce a reactionat asa Mititelu? Surse apropiate finantatorului spun ca acesta a facut o criza de nervi cand a auzit ca 3 jucatori ai Craiovei si-au depus memorii. Este vorba de capitanul Andrei Prepelita, fundasul Dananae si mijlocasul lovit de finantator, Dragos Firtulescu. Lui Mititelu ii este teama ca ii poate scapa pe jucatori fara sa ia vreun ban, la fel ca in cazurile lui Gaman si Barboianu.

Medieşenii pot să vină fără propriii ultraşi în Bănie pentru că oricum vor fi susţinuţi de o galerie consistentă. Craiovenii care vor veni sîmbătă la stadion se pregătesc s-o încurajeze pe Gaz Metan pentru a demola ceea ce ei numesc coaliţia Mititelu-Becali. Universitatea nu prea mai are de ce să joace pentru ea, fiind matematic retrogradată, însă poate arbitra lupta pentru locurile de Europa League. O victorie a Ştiinţei ar ajuta marea rivală din Ghencea să-şi facă bagajele pentru deplasările continentale, iar medieşenii ar rămîne acasă.

Silviu Lung jr. ar putea ajunge în această vară din Liga a 2-a română în eşalonul secund al Franţei. Portarul oltean de 21 de ani este pe lista lui Ladislau Boloni, antrenorul lui Lens, care i-a urmărit ultimele evoluţii. Mititelu solicită 1,5 milioane de euro pe portar. Mutarea depinde însă de ce se va întîmpla cu Loţi. Tehnicianul român are şanse reduse să mai rămînă la formaţia pe care n-a reuşit s-o salveze de la retrogradare.

Laurenţiu Reghecampf este mâhnit de retrogradarea Universităţii Craiova şi explică factorii care au dus la acest rezultat dezastruos al oltenilor. "Retrogradarea sportivă mă doare puţin, pentru că am fost acolo şi am avut mare încredere în posibilităţile echipei. Dar având în vedere deciziile lui Mititelu, nu mă mai surprinde nimic. Din punct de vedere al valorii, cred că 'U' Craiova nu merita niciodată să joace în Liga 2. Din cauza deselor scandaluri, au plecat mai mulţi titulari şi celor care au rămas le-a fost greu să obţină rezultate mai bune decât atunci când erau toţi" , a spus Reghecampf.

Echipa probabilă: S.Lung jr. - Dănănae, Gugu, Zoro, Buşu - Firţulescu, D.Stoica, Ologu, M.Costea - Stoianof, Subotić; Antrenor: Silviu Lung; Accidentaţi: Crăciun, Ciucă, W.Lopez; Suspendat: Prepeliţă; Vor mai lipsi: Fl.Costea, Dina (plecaţi de la echipă); Rezerve: Hotoboc, Surugiu, Roman, Buleică, Gângioveanu, Nicolae, Wendel

Asociaţia Suporterilor Olteni a stabilit detaliile mitingului de protest care va avea loc duminică, şi nu sambătă, cum a fost anunţat iniţial. Suporterii se vor întalni în faţa Universităţii din Craiova la ora 14:00 şi apoi vor mărşălui pe traseul Universitate - Primărie - str. N. Plopşor - Minerva. Mitingul se va incheia la ora 16:00. "Toţi la Universitate, Ştiinţa trebuie să renască! Toţi care nu s-au resemnat să vină să eliberăm echipa de cei ca Mititelu!", au îndemnat liderii de galerie într-un comunicat oficial remis ieri.

Directorul General al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a câştigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne un nou proces împotriva comisiilor Federaţiei Române de Fotbal, prin care se anulează o amendă de 300.000 de lei, anunţă gruparea din Bănie. Mititelu a mai câştigat două procese la TAS, prin care au fost anulate alte amenzi cifrate la 600.000 de lei. Pe 20 aprilie, Adrian Mititelu, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, a fost suspendat pentru 12 luni şi amendat cu 300.000 lei, pentru declaraţiile calomnioase lansate în mass-media împotriva membrilor Comisiei naţionale de soluţionare a litigiilor.

ULTIMUL MECI (Gloria Bistriţa - Universitatea Craiova 1-1)
Au marcat: 1-0 Marius Curtuiuş (35), 1-1 Dorel Stoica (67)
Gloria Bistriţa: 22. Albuţ - 3. Tudose, 27. Szukala, 4. N?stase, 18. Cafasso (20. I. Costache '75) - 29. Anton, 15. Nalaţi - 21. Keita, 30. Băjenaru, 5 Velcovici (2. C. Petre '29) - 19. Curtuiuş (16. R. Mărginean '68). Antrenor: Nicolae Manea
U.Craiova: 21. Lung jr. - 18. Dănănae, 7. Gugu (92. M. Roman '83), 4. Zoro, 2. Buşu - 30. Prepeliţă, 5. D. Stoica, 8. Ologu (88. J. Nicolae '76) - 19. Stoianof (86. Buleică '33), 20. Subotici, 9. M. Costea. Antrenor: Silviu Lung.
Cartonaşe galbene: Anton '40, Băjenaru '73 - Prepeliţă '16, Zoro '21


U.Craiova nu a reusit decat un 1-1 la Bistrita cu Gloria, rezultat in urma caruia a retrogradat matematic in Liga 2. "Alb-albastrii" se afla la a doua retrogradare din istorie, dupa ce in 2005 au reusit aceasta contraperformanta. Pentru fotbalul romanesc este pacat ca Stiinta nu va mai fi in prima liga, intrucat este o echipa de traditie, cu multi suporteri, dar fara un patron cum ar merita. Adrian Mititelu nu are nici bani, nici inteligenta pentru a conduce un club precum U.Craiova, schimband in ultimii ani antrenorii ca pe sosete. Craiova a fost mereu o pepiniera de jucatori talentati, chiar si in actualul lot sunt multi tineri de perspectiva precum Lung, Gugu, Nicolae, Ologu etc. si probabil aceasta retrogradare nu va insemna sfarsitul. Atunci cand a venit Piturca pe banca tehnica suporterii sperau la Europa League, dar totul s-a terminat in iarna, in momentul in care a izbucnit conflictul intre patron si antrenor. Au plecat majoritatea jucatorilor de valoare, iar cei ramasi au adus echipa liga secunda. Au mai fost si dezertarea fratilor Costea, certuri intre jucatori, antrenori doar pentru cateva saptamani, intr-un cuvant un haos. Pentru meciul cu Mediaş, jucatorii nu mai au niciun obiectiv, dar vor incerca sa-l castige din orgoliu si pentru a incerca sa-si ia revansa pentru esecul din tur.

1. Oţelul Galaţi 33 20 7 6 45-25 67
2. FC Timişoara 33 16 15 2 59-37 63
3. FC Vaslui 33 17 11 5 50-28 62
4. Rapid Bucureşti 33 15 11 7 42-22 56
5. Dinamo Bucureşti 33 16 8 9 67-48 56
6. Steaua Bucureşti 33 15 9 9 41-26 54
7. Gaz Metan Mediaş 33 13 13 7 39-31 52
8. CFR 1907 Cluj 33 11 12 10 49-42 45
9. Astra Ploieşti 33 10 15 8 36-29 45
10. FCM Târgu-Mureş 33 12 9 12 34-39 45
11. Universitatea Cluj 33 12 8 13 46-54 44
12. FC Braşov 33 10 13 10 34-39 43
13. Pandurii Târgu-Jiu 33 9 10 14 36-45 37
14. Gloria Bistriţa 33 8 11 14 34-47 35
-----------------------------------------------------
15. Universitatea Craiova 33 7 9 17 34-46 30
16. Unirea Urziceni 33 6 7 20 22-58 25
17. Victoria Brăneşti 33 4 10 19 33-61 22
18. Sportul Studenţesc 33 6 2 25 33-57 20


Gaz Metan Mediaş


Directorul general Ioan Horoba a declarat că este pus în situaţia inedită de a ţine "cu Dinamo într-o competiţie", pentru ca formaţia sa să poată obţine calificarea în cupele europene: "Mergem la Craiova cu gândul de a câştiga. Din nefericire pentru noi suntem la mână altora, trebuie ca CFR să câştige sau să scoată un egal cu Steaua, iar Dinamo să câştige Cupa României. Am ajuns s-o trăiesc şi pe asta, să ţin cu Dinamo într-o competiţie. Nu sunt de acord cu aşa zisele –sponsorizări- pentru jucători, dar văd cu unii în disperare de cauză apelează la aceleaşi metode sau vor să facă experimente cu DNA-ul. Cred că aşa cum nimeni nu câştigă vreun război cu presa, aşa nu poate câştiga nici cu DNA-ul. Că premierea jucătorilor este mită sau nu e, că echipa de fotbal e instituţie publică sau nu, sunt doar detalii pe care nu vreau să le comentez". El s-a referit la intenţia finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, de a-i premia pe jucătorii Universităţii Craiova în cazul unei victorii sau al unui rezultat de egalitate în meciul cu gaz Metan.

Antrenorul Cristi Pustai a precizat că meciul cu Universitatea Craiova de sâmbătă este facil doar în aparenţă: "Jucăm la Craiova ultimul meci din acest sezon. Este foarte important acest meci, pentru că am încheia un campionat în care am obţinut rezultate foarte bune, reuşind să acumulăm 52 de puncte. Am făcut de la campionat la campionat salturi destul de importante, atât la puncte, cât şi ca poziţii în clasament. Suntem în faţa unui meci mult prea disputat şi în mass-media, un meci care ne-ar putea aduce poziţionarea pe locul 6, în funcţie şi de meciul CFR Cluj - Steaua, urmând ca apoi finala Cupei să decidă dacă vom participa sau nu într-o cupă europeană. Până atunci, vom încerca sâmbătă să prestăm acelaşi joc bun şi să învingem o echipă care este rănită. Ştim că în Bănie sunt jucători talentaţi, s-ar putea să apară la acest meci tineri dornici de afirmare şi de aceea vreau să fim extrem de concentraţi, pentru că nu este la fel de uşor precum pare".

Starul ardelenilor, Eric de Oliveira, susţine că echipa sa va lupta până în ultima clipă pentru calificarea în Europa League: "Mai avem şanse, dar neapărat trebuie să luăm trei puncte la Craiova, apoi să ne mai ajute si CFR-ul. Întâlnim o Craiova fără nici o preocupare, dar asta o face foarte periculoasă. Şi noi acum ceva vreme eram retrogradaţi, nu aveam nici o presiune, şi am bătut 2-0 pe CFR. Apropo de CFR. Nu cred că îşi permit să piardă cu Steaua şi să termine sezonul pe locul 12. Vrem să jucăm în Europa League. Vreau să facem istorie la Mediaş".

Internaţionalul georgian Akaki Khubutia speră că Gazul Metan va prinde ultimul loc ce duce în Europa League, la finalul acestei ediţii de campionat: Putem rămâne pe locul 7, la fel de bine cum putem să mai urcăm un loc. A fost un sezon foarte bun. Cu puţin noroc, poate prindem Europa League. Sunt convins că putem ieşi în Europa".

Florin Bratu, accidentat, nu a prins lotul penru jocul cu CFR. Jucătorul a suferit o întindere musculară şi va rata şi meciul din ultima etapă, cu Craiova.

Echipa probabilă: Pleşca - Zaharia, Fl.Lazăr, Khubutia, Buzean - Al.Muntean, Todea, Hoban, Pârvulescu - Bawab, Eric de Oliveira; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Buchta, Z.Marković, Fl.Bratu; Suspendat: Trtovac; Rezerve: Vâtcă, Miclea, Dudiţă, Bozeşan, Roman, Liţu

Mijlocaşul Ovidiu Hoban a devenit după meciul de ieri jucătorul cu cele mai multe prezenţe în Liga 1, din ultimele 3 sezoane, de când Gaz Metan a promovat în Liga 1. Hoban a bifat meciul cu numărul 94, din 101 posibile şi l-a devansat pe Spadacio, liderul de până acum, cu 93 de partide.

ULTIMUL MECI (Gaz Metan Mediaş - CFR 1907 Cluj 3-2)
Au marcat: 0-1 Ionuţ Rada (29), 1-1 Eric de Oliveira (30), 1-2 Ioan Hora (36), 2-2 Paul Pârvulescu (60), 3-2 Eric de Oliveira (75)
Gaz Metan Mediaş: 12. Pleşca - 3. Trtovac, 13. Akaki, 19. Lazăr (5. A. Muntean '46), 8. Buzea - 16. R. Zaharia, 15. Hoban - 18. Bawab (20. Roman '86), 27. Eric de Oliveira, 22. Pârvulescu - 9. Liţu (6. Bozeşan '76). Antrenor: Cristian Pustai.
CFR Cluj: 32. Mincă - 55. Nuno Diogo, 20. Cadu, 24. Rada, 23. Veloso - 28. E. Kone, 6. Mureşan (8. Kivuvu '71), 7. E. Dică (5. Sare '79), 11. Nicoară - 22. Hora, 85. Bud (29. Batin '65). Antrenor: Alin Minteuan.
Cartonaşe galbene: Trtovac '40 - Bud '32, Nicoară '47

Gaz Metan a reusit o victorie spectaculoasa la Mediaş cu CFR Cluj, reusind sa revina de la 1-2 si sa castige cu 3-2. Omul meciului a fost fara indoiala Eric de Oliveira, care a reusit o "dubla". Pentru prima data in istoria de 66 de ani a clubului, "gazistii" au sansa de a se califica in Europa League. Acest lucru nu depinde doar de ei intrucat stelistii au doua variante, dar faptul ca au ajuns inaintea ultimei etape sa fie in carti pentru UEL este o mare performanta. Pentru a juca in Europa League, Mediaşul trebuie sa castige meciul de la Craiova, iar Steaua sa nu bata la Cluj pe CFR si sa piarda finala Cupei Romaniei cu Dinamo.
21.05.2011, Craiova, Stadion: "Ion Oblemenco", ora: 17:00
Arbitru: Mihai Prodan (Cluj-Napoca)
Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş
Palmares: 7 3 0 4 11-9
Primul meci: scor 2-1, la Craiova, în 21 octombrie 2000.
Scor maxim: 5-1, la Mediaş, în 26 octombrie 2008.
Singura victorie a echipei oaspete pe terenul Universităţii Craiova: scor 2-1, în 27 februarie 2010.
În tur: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 1 - 0 (0-0)

Meciurile all-time din prima ligă:
2000-2001: Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş 2-1
2000-2001: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 1-0
2008-2009: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 2-5
2008-2009: Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş 2-0
2009-2010: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 2-1
2009-2010: Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş 1-2
2010-2011: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Craiova 1-0


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu