br />

21 mai 2011

Victoria de dupa furtuna

Gaz Metan Medias s-a impus in fata formatiei Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 in cadrul ultimei etape a Ligii I.
Inceput modest de echipa, cu ocazii putine la ambele porti intr-o atmosfera dezolanta cu mai multi stewarzi pe stadion decat suporteri. Desi retrogradati, oltenii cauta golul, dar prima mare ocazie apartine gazdelor. Parvulescu (16') il incearca pe Lung cu un sut la coltul scurt, insa portarul Craiovei este la datorie. Mihai Costea (25') deschide scorul la ultimul sau meci pentru Universitatea Craiova. A fost o actiune personala in partea stanga, a urmat un dribling scurt si un sut la coltul lung. Bucuria oltenilor nu a durat decat 11 minute pentru ca Litu(36') restabileste egalitatea dupa ce Lung a respins sutul trimis de Eric de la punctul cu var, iar balonul a revenit la Litu care nu a mai ratat tinta.

Inceputul reprizei secunde este unul cu peripetii. Desi incepuse sa ploua inca din pauza meciului, nimic nu parea sa anunte ce avea sa urmeze. La 3 minute de la fluierul de start, incepe o furtuna napraznica pe "Ion Oblemenco" si meciul este oprit, suprafata de joc fiind inundata. Dupa ce initial s-a spus ca jocul se va relua din minutul 50 maine de la ora 17:00, cele doua cluburi s-au inteles sa termine meciul in aceasta seara, asa ca imediat ce s-a dat afara toata apa de pe teren arbitrul a fluierat startul partidei. Asa cum era de asteptat conditiile de joc sunt groaznice, ambele echipe intampinand dificultati la constructie si doar norocul mai poate aduce mingea periculos in careu. Desi Steaua a castigat partida cu CFR-ul si Mediasul este afara din Europa, elevii lui Cristi Pustai continua sa isi preseze adversarul in propria jumatate de teren. In minutul 70 apare si prima ocazie a Gazului, o centrare defectuoasa de pe dreapta ajunge la Litu, dar lovitura de cap a acestuia din 7 metri trece departe de poarta. Oaspetii nu cedeaza si Dan Roman trimite din 10 metri putin pe langa bara din stanga. Oltenii raspund prin Ologu, dar sutul acestuia este prins cu dificultate de Plesca. In minutul 89 apare si golul victoriei pentru Gaz Metan: Paul Parvulescu primeste de la Todea in careu, se intoarce cu fata la poarta si trage pe jos din 9 metri, fara sanse pentru Lung.

" Nu am mai văzut aşa ceva. La un moment dat era cald şi soare, apoi a plouat cu gheaţă! Familia mea era în tribună, s-a speriat de ceea ce a văzut. Nu m-am speriat de sfârşitul lumii, sunt o persoană credincioasă şi nimeni nu poate şti când se va întâmpla aşa ceva. Pentru noi a contat acest meci, chiar dacă am pierdut Europa", a spus Eric după meci.


Universitatea Craiova - Gaz Metan Medias: 2-1 (1-1)
Stadion: Ion Oblemenco , spectatori 100
Marcatori: 25' Mihai Costea - 36' Litu, 89' Parvulescu
Cartonase galbene: 17' Ologu - 32' Todea, 37' Lazar, 63' Lazar

Universitatea Craiova: Silviu Lung Jr. - Gugu, Busu, D. Stoica (46' Buleica), Dananae - Ologu, J. Nicolae, Gîngioveanu - Subotici, M. Costea (64' Mihai Roman), Firtulescu (74' Surugiu).
Rezerve: Hotoboc, Craciun, Wendel, Stoinaof
Antrenor: George Bita

Gaz Metan Medias: Plesca - Zaharia (76' Bozesan), Fl. Lazar, Akaki, Buzean - Hoban, Todea, Al. Muntean (59' D. Roman), Pîrvulescu - Eric - Bawab (35' Litu)
Rezerve: Vîtca, Vukadinovici, R. Miclea, Fl. Bratu
Antrenor: Cristi Pustai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu