br />

2 mai 2011

GAZ METAN 2-1 Dinamo Bucuresti

Desi au condus pana in minutul 92, ardelenii s-au vazut egalati intr-un final incendiar in prelungiri. Golul victoriei a venit in ultima secunda, de la marea revelatie Parvulescu!
Gaz Metan - Dinamo era un meci cu vaste implicatii la varful clasamentului, unul fierbinte cu 5 etape pana la final. O victorie pentru Dinamo o putea apropia de podium, mai ales in conditiile unui rezultat negativ pentru Otelul azi la Cluj. Cat despre medieseni, acestia inca sperau la Europa League, un succes cu dinamovistii aducandu-i in "coasta" Rapidului, pentru ultimul loc de cupa europeana.

Jocul a fost unul placut ochiului, chiar daca ocazii ma
ri nu au fost atat de des intalnite. Dinamo parca a dominat prima jumatate de ora, ratand bune oportunitati prin Bakaj (sut de la distanta), Torje sau Moti (reluare alaturi din 10 metri). Lovitura a venit in minutul 34, cand Bawab(Noul Messi de Medias) relua cu capul in gol de langa Moti, dupa o centrare perfecta din lovitura libera a lui Eric. Un 1-0 care s-a mentinut pana la pauza, desi baietii lui Andone au inceput sa atace furios, ratand din nou ocazii prin Alexe, Ganea sau acelasi Bakaj.

Partea secunda a inceput parca si mai bine, odata cu venirea ploii la Medias. Primele minute s-au jucat de la o poarta la alta, cele doua trupe vrand parca sa dea lovitura inca de la debut. Dinamo a fost echipa care a controlat acest mitan, dar golul insista sa nu vina. Alexe a avut doua imense ocazii, de fiecare data Plesca fiind omul salvator pentru Gaz. Nervii au cedat in minutul 69, cand Barboianu si Parvulescu au avut un clinci, dar pana la urma spiritele s-au
calmat.

Litu putea inchide meciul in minutul 74, dar fostul stelist a lovit transversala, desi se afla singur cu Balgradean! Ocaziile au continuat sa curga si pe final, de mai multe ori cele doua formatii fiind aproape de gol. O bara a avut si Dinamo in minutul 87, Torje nereusind sa reia in plasa cu capul, din plin careu.

Meciul a capatat totusi accente thriller la final, cand s-au marcat doua goluri in 2 minute! Mai intai Alexe a egalat in minutul 92, fiind lasat complet liber in dreapta careului, sutul sau mergand imparabil la coltul lung. Dar la ultima faza a meciului, mediesenii au repurtat victoria, dupa ce Parvulescu a saltat mingea peste un adversar, a intrat in careu si a tras puternic pe jos in diagonala, fara sanse pentru Balgradean. O victorie incredibila pentru elevii lui Pustai, care scot Dinamo din cursa pentru titlu!

Gaz Metan Medias - Dinamo Bucuresti 2-1 (1-0)
Marcatori: Bawab 34', Parvulescu 90'+4 / Alexe 90'+2
Cartonase galbene: Todea, Zaharia, Trtovac / Moti, Kone, Barboianu
Stadion: Gaz Metan

Gaz Metan: 12. Pleşca - 16. R. Zaharia, 3. Trtovac, 8. Buzean, 13. Akaky - 15. Hoban, 21. Todea (cpt) - 22. Pârvulescu, 27. Eric (Miclea 86'), 5. Al. Munteanu (Bozesan 77') - 18. Bawab (Litu 70').
Rezerve neutilizate: 1. Vâtcă - 17. Dudiţă, 20. D. Roman, 29. Vukadinovic.
Antrenor: Cristian Pustai.
Spectatori : 6000

Dinamo: 34. Bălgrădean - 18. Bărboianu, 21. D. Grigore (cpt), 4. Moţi, 2. Zie Diabate - 22. Torje, 20. Bakaj (Tucudean 55'), 5. D. Kone (Patrascu 79'), 7. C. Munteanu - 10. Alexe, 19. L. Ganea (Danciulescu 71').

Rezerve neutilizate: 23. Naumovski - 6. Mărgăritescu, 16. Bordeanu, 24. Găman.
Antrenor: Ioan Andone.

Arbitru: Istvan Kovacs; Asistenti: Aurel Onita, Octavian Sovre; Rezerva: Adrian Comanescu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu