br />

5 mai 2011

Gaz Metan Medias 83 - 77 U Mobitelco BT Cluj Napoca Semifinala Meciul 3

Gaz Metan Mediaş şi-a adjudecat cu 83-77 (25-29; 18-12; 24-20; 16-16) cea de-a treia partidă a seriei de confruntări din semifinaleleDiviziei A , la masculin, în faţa celor de la ”U” Mobitelco BT Cluj Napoca. Astfel medieşenii au preluat conducerea cu 2-1 la general, meciul de mâine putând fi tranşant pentru soarta calificării în Finală. Dacă primele două meciuri, disputate la Cluj, au fost dominate cap-coadă de echipa care avea să şi câştige, partida de pe Târnava Mare a fost mult mai echilibrată, edversarele alternând la conducere.

Formaţia gazdă a abordat partida în formula Ivanovic, Howell,Drăguşin, Mitchell şi Nicoară, în timp ce Marcel Ţenter i-a trimis în teren pentru început pe Silvăşan, Cuic, Krstanovic, Chetreanuşi Dyke s.

Jocul a fost inaugurat de Titus Nicoară, iar replica a venit de laSilvăşan care a scuturat plasa coşului din spatele semicercului, 2-3, aceste reuşite anunţând practic bătălia care avea să se dea între cei doi români. Ivanovic şi Chetreanu au înscris pentru 4-5 ,după careNicoară a rupt jocul cu 6 puncte consecutive, Gazul distanţându-se până la 10-5. Clujenii s-au trezit la timp, iar în minutul 5, Silvăşan a înscris de la distanţă pentru 13-14. Căpitanul lui ”U” şi Nicoară şi-au continuat recitalul până în minutul 8, la scorul de 20-23, cei doi înscriind 14 şi respectiv 13 puncte. Primul sfert s-a încheiat într-o uşoară notă de dominare a oaspeţilor, Dykes marcând la limita timpului regulamentar pentru 25-29. Clujenii şi-au continuat ascensiunea, iar Morris, cu un coş de 3, şi Dykes au dus scorul la 25-34, cea mai mare diferenţă înregistrată până la momentul respectiv. După 4 minute de faliment, Jucan a deblocat tabela pentru medieşeni care au revenit încet, dar sigur, în joc, apropiindu-se pas cu pas, astfel că în minutul 17 Ivan Ivanovic a restabilit egalitatea, 39-39, după care jucătorii Gazului au avut o răbufnire, Mitchell şi acelaşi Ivanovic făcând 43-39, pentru ca la pauza mare tabela să indice 43-41.

La revenirea de la cabine, Gazul a pus primele puncte pe tabelă, 45-41, însă Silvăşan a răspuns prompt cu un nou coş din spatele semicercului, 45-44. S-a menţinut un oarecare echilibru, Gazul păstrând un mic pas în faţă până la 53-51. Ivanovic şi Howell au ămpins scorul la 56-51, iar un fault al lui Dykes, dublat de un tehnic primit de americn pentru proteste, au rupt filmul pentru clujeni, Mitchell a transformat cele 4 libere de care a beneficiat, iar cum posesia a revenit tot gazdelor, Uros Velickovic a profitat şi a înscris de 3 pentru 63-51. Până la ultima pauză oaspeţii au reuşit să recupereze puţin din handicap, scorul fiind 67-61 după 30 de minute de la startul partidei. Sfertul patru a început cu un coş de 3 puncte al lui Rob Thomson, iar Krstanovic şi-a adus echipa la un singur punct în spatele adversarilor, 67-66. A ieşit însă la rampă Deven Mitchell, cu 8 puncte ale americanuluiGazul desprinzându-se din nou la 75-70. Thomson şi Krstanovic au reuşit să-şi readucă echipa în cărţi egalând la 75 de puncte, după care a urmat o perioadă în care nicio echipă nu a mai găsit drumul spre panoul advers.Nicoară a pus capăt secetei, 77-75, Silvăşan şi Krstanovic au ratat fiecare câte o liberă şi Dykes a pierdut o minge importantă pentru ”U”, iar Ivanovic a fost mintea limpede din tabăra gaziştilor şi şi-a trecut în cont 4 puncte vitale pentru economia jocului, 81-77. Cu 17 secunde rămase de joc, clujenii au ratat ultima şansă de a mai reveni, iar după un fault tehnic al lui Cuic, Mitchell a închis tabela la scorul de 83-77 de la linia de pedeapsă.

Remarcaţii partidei au fost:

Gaz Metan Mediaş: Deven Mitchell – 23 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive; Ivan Ivanovic – 22 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive; Titus Nicoară – 21 puncte, 4 recuperări.

”U” Mobitelco BT Cluj Napoca: Zoran Krstanovic – 24 puncte, 12 recuperări, 1 pasă decisivă; Mihai Silvăşan – 20 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive; Kyndall Dykes – 11 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive;Rob Thomson – 10 puncte, 2 recuperări, 1 pasă decisivă.

Andrada Comanici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu