br />

14 mai 2011

EuroGaz Metan 3 - 2 CFR Cluj

Gaz Metan a invins dupa un meci spectaculos pe CFR cu 3-2 si a depasit-o pe Steaua in clasament. Mediesenii au sanse mari de Europa.

Un mini derby al Ardealului, cu CFR in trupa care vine din urma. Gaz Metan era pe locul 7, la doar doua puncte de ultimul loc care duce in Europa League ocupat de Steaua. CFR doar pe locul 9, fara sanse la vreo cupa europeana in acest an.

Partida a inceput extrem de prost. Niciuna dintre echipe nu au avut vreun sut pe poarta in primele 20 de minute. Gazul a incercat ceva, dar Eric nu isi reglase inca tirul. CFR inscribe in minutul 29, la prima faza periculoasa, o lovitura libera de la 23 de metri. Rada reuseste inca o executie foarte buna si il invinge pe Plesca. Golul il trezeste chiar pe Eric, care in minutul urmator dribleaza un jucator clujean si suteaza superb de la 20 de metri la coltul lung. Doua goluri in decurs de un minut. CFR continua sa atace si un calcai al lui Bud il adduce pe Nicoara in situatie favorabila pe banda stanga. Acesta centreaza perfect pentru Hora, care indeplineste o simpla formalitate din 5 metri. Clujenii isi puteau majora avantajul in minutul 41, dar Plesca respinge bine sutul lui Bud si la pauza se intra 2-1 pentru Cadu si compania.

Gaz Metan incepe bine a doua repriza si forteaza egalarea. Litu isi adduce si el aminte ca e pe teren si reia cu capul din 10 metri. Minca scoate greu, in corner. Tot Mediasul ataca si Bawab, cel care a marcat si cu Dinamo este aproape de egalare, dar Minca apara din nou. Portarul CFR’ului se face de ras doua minute mai tarziu si Parvulescu face 2-2. CFR replica prin Hora, care este aproape de golul 3, dar trage putin peste poarta din 10 metri. Ocazii mari si pentru gazde in decurs de doua minute. Litu scapa singur cu Minca, dar trage prost pentru ca Parvulescu sa suteze in bara. Gazul inscrie pana la urma prin acelasi Eric, cine altcineva. Brazilianul are un sut perfect, la vinclu, iar Minca nu are replica. CFR nu mai are vlaga si nu reuseste sa se mai apropie periculos de poarta lui Plesca. Mediesenii tin de minge intelligent, departe de poarta lor si chiar rateaza o ocazie mare in prelungiri.

Gaz Metan invinge 3-2 si trece cu un punct peste Steaua in clasament. Stelistii vor juca impotriva lui Tg Mures si in ultima etapa la Cluj, cu CFR. Gazul se deplaseaza la Craiova si cu o victorie au sanse pentru locul 6. La egalitate de puncte cu Steaua, Gazul are avantajul meciurilor directe.

Gaz Metan-CFR 3-2 ( Eric 31, 74, Parvulescu 61 / Rada 30, Hora 37)
Stadion: Gaz Metan Spectatori: 3500
Cartonase galbene: Trtovac ’42 / Bud ‘33, Nicoara ‘49

Gaz Metan Medias: Plesca - Trtovac, Fl.Lazar, Akaky, Buzean - R.Zaharia, Hoban, Eric de Oliveira, Parvulescu – Bawab (D. Roman ’87), Litu (Bozesan ’78)
Rezerve neutilizate:
Vitca, Vukadinovic, Al.Munteanu, R.Miclea, Dudita
Antrenor: Cristi Pustai

CFR Cluj: Minca - Nuno Diogo, Cadu, I.Rada, Leo Veloso - Hora, E.Dica, G.Muresan (Kivuvu ’71), Nicoara – Bud (Batin ’66), E.Kone.
Rezerve neutilizate:
Nuno Claro, Piccolo, Bakary Sare, Bastos, Sg.Bus.
Antrenor: Alin Minteuan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu