br />

9 mai 2011

Gaz Metan 0-0 Steaua

Inaintea etapei ambele echipe erau la limita calificarii in Europa League, tinand cont numai de pozitia in campionat, Steaua avand si sansa de a ajunge in Europa si din Cupa Romaniei. Totusi, sansele Gazului erau minime, elevii lui Cristi Pustai trebuie sa prinda locul 6 la final iar Steaua si Dinamo sa joace finala Cupei Romaniei si ambele echipe bucurestene sa se claseze pe o pozitie in primele 6.

"Meciul cu Steaua este foarte important. O eventuală victorie ne-ar aduce mult mai aproape de Europa League şi bineînţeles ar însemna poate şi atingerea matematică a obiectivului nostru, clasarea în primele opt", spunea Cristi Pustai, antrenorul gazdelor, inaintea partidei.
De partea cealalta, Steaua a batut toate recordurile privind numarul de antrenori, intr-o editie, Cosmin Olaroiu fiind al 6-lea.

Antrenorul Pustai nu a avut probleme de lot si a putut conta din nou pe serviciile lui Zaharia si Trtovac, care si-au ispasit la Bistrita etapa de suspendare, in timp ce Olaroiu nu-l va avea in defensiva pe Geraldo Alves (suspendat). Cosmin Olaroiu a venit cu doua schimbari in echipa de start, fata de primul 11 din meciul cu Rapid, una fiind fortata de accidentarea lui Geraldo, acesta fiind inlocuit de bulgarul Iliev. In atac, Bilasco a fost titularizat in locul lui Dica, dupa evolutia slaba din meciul cu giulestenii.

Partida a inceput cu o intarziere de 10 minute, organizatorii au cazut de acord cu televiziunea care a transmis partida si s-a asteptat finalul meciului Barcelona - Espanyol, din Primera Division.

In prima repriza meciul a fost unul extrem de slab, fara nicio ocazie clara de gol, singurele evenimente demn de semnalat fiind 2 cornere si doua cartonase galbene, cate unul de fiecare parte. In minutul 44, arbitrul Craciunescu i-a aratat doar cartonasul galben lui Alex Muntean, dupa un fault dur facut la Banel Nicolita.


Inceputul de parte secunda a fost mai animat, stelistii au incercat mai mult dar nu au avut forta sa se apropie periculos de poarta lui Plesca.

Prima mare ocazie a meciului s-a petrecut abia cu 15 minute de finalul partidei, atunci cand bulgarul Iliev a gresit o pasa in apropierea propriului careu, Eric a interceptat, s-a driblet pe bulgar dar a sutat in portarul Tatarusanu.

Primul sut pe spatiul portii lui Plesca vine, oarecum intamplator, in minutul 87, cand centrarea din lovitura libera a lui Cristi Tanase a fost respinsa de sub bara de portarul gazdelor.

Acest egal nu ajuta pe nimeni, Steaua ramane pe locul 5, la doua puncte de Rapid si poate sa fie depasita maine de Dinamo, daca elevii lui Andone vor castiga la Craiova in timp ce Gazul ramane pe locul 7.

"Noi meritam cele trei puncte. Am fost peste Steaua, dar nu am reuşit. Am avut ocazii, am avut posibilitatea să dau gol, dar acum ne gândim la meciul cu CFR. Avem o şansă bună la Europa League. Să punem capul jos şi să muncim, trebuie să învingem CFR-ul. Steaua, cu criză sau fără criză, întotdeauna va rămâne Steaua. Steaua e o echipă periculoasă, cu tradiţie. Au câştigat Cupa Campionilor... Le doresc baftă şi să câştige Cupa", a declarat Eric

Filmul meciului:

Min. 18: Lovitura libera pentru Steaua, din lateral, centreaza Brandan, balonul este respins de apararea gazdelor, insa Teo Craciunescu fluiera si acorda fault in atac
Min. 20: Lovitura libera pentru Steaua, de data aceasta de pe partea dreapta, dupa un fault a lui Zaharia asupra lui Cristi Tanase. Centreaza Nicolita, boxeaza Plesca si indeparteaza pericolul;
Min. 74: Mare ocazie pentru Gaz Metan! Iliev greseste in apropierea propriului careu, Eric intercepteaza, il intoarce pe bulgar, scapa singur cu portarul dar suteaza in Tatarusanu;
Min. 87: Lovitura libera pentru Steaua, centreaza Cristi Tanase, respinge Plesca de sub bara;


Gaz Metan - Steaua 0-0

Stadion: "Gaz Metan - Medias" | Spectatori: 8000

Cartonase galbene: Muntean (44), Todea (59) / Bilasco (30), Emeghara (53), Cristi Tanase (85)
Cartonase rosii: -
Marcatori: -


Gaz Metan Medias: Pleşca - Zaharia, Akaki, Trtovac, Buzean - Al. Muntean (min 67 - Bozesan), Todea, Eric, Hoban, Pîrvulescu - Bawab (min 64 - Dan Roman)
Rezerve neutilizate: Vîtcă, Miclea, Lazăr, Bratu, Dudiţă
Antrenor: Cristi Pustai

Steaua Bucuresti: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Iliev, Latovlevici - Nicoliţă (min 84- Marinescu), Brandan, Răduţ (min 74 - Dica), Tănase - Onofraş (min 56 - Burdujan), Bilaşco

Rezerve neutilizate: Stanca, Martinvovici, Bicfalvi, Maicon
Antrenor: Cosmin Olaroiu


Partida este condusa la centru de arbitrul Teodor Craciunescu (Rm.Valcea), ajutat la cele doua tuse de Ionel Popa (Pascani), respectiv Bogdan Harlab (Brasov); Rezerva: Marian Bordean (Sibiu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu