br />

10 apr. 2011

Universitatea Cluj 2-2 Gaz Metan Medias

Universitatea Cluj si Gaz Metan Medias au remizat (2-2), dupa un meci cu doua reprize total diferite.
Partida dintre Gaz Metan Medias si Universitatea Cluj avusese deja loc la Medias, gazdele impunandu-se atunci cu scorul de 3-1. Avand in vedere ca arena din Cluj este inca in constructie, “sepcile rosii” evoluau in acest retur chiar la Medias, astfel ca mediesenii s-au dezechipat in vestiarul oaspetilor, in timp ce clujenii incercau sa castige, pentru a se indeparta si mai mult de zona minata a subsolului.

Patruzeci de minute nu s-a intamplat nimic la Medias, cele doua echipe fiind preocupate mai mult de castigarea mijlocului terenului. A fost nevoie de doar doua lovituri libere pentru a dinamita partida. Mai intai, Claudiu Niculescu a batut direct in vinclu o faza fixa de la 30 de metri (’41) pentru a deschide scorul, pentru ca peste doar 2 minute sa inscrie si dintr-o pozitie mult mai dificila, lateral stanga, portarul Gazului, Plesca, fiind pacalit de o incercare de deviere a lui Machado. Astfel, clujenii conduceau cu 2-0 dupa prima repriza si sareau peste CFR in clasament, chiar inaintea derby-ului dintre cele doua reprezentante ale orasului de sub Feleac.

Mediasul incepe mult mai bine partea secunda si profita de lipsa de reactie a clujenilor, ratand doua bune sanse prin Eric (’48) si Roman (’53). Momentul psihologic al partidei are loc in minutul 65, cand Deaconu acorda corect penalty la un contact in careul clujean intre Pele si Roman, insa Eric rateaza lovitura de penalitate, Marius Popa intinzandu-se superb pentru a respinge sutul brazilianului in corner. Brazilianul se revanseaza 5 minute mai tarziu, cand inscrie un gol superb de la 30 de metri, o foglia seca pe care Popa nu a putut decat sa o respinga usor in plasa “studentilor”. Mediesenii par a fi multumiti cu acest rezultat si nu mai forteaza, singura ocazie fiind cea a lui Roman, care a reluat din 6 metri pe langa poarta, desi era singur cu Popa ('86). Pana la urma, Roman isi rascumpara greseala cu un minut mai tarziu, reluand in poarta goala din 6 metri dupa o centrare a aceluiasi Eric. Clujul inscrie prin Voican in final, insa golul e anulat eronat dupa un offside vazut doar de asistent, iar scorul ramane 2-2!

Astfel, Clujul urca pana pe locul 10, totalizand 31 de puncte si scapa de grijile retrogradarii, in timp ce Mediasul stationeaza pe 7 (39p) si incepe sa se indeparteze de locurile care asigura prezenta in cupele europene.

Universitatea ClujGaz Metan Medias 2-2 (2-0)
Stadion:
Gaz Metan (Medias). | Spectatori: 2.000
Au marcat:
Cl.Niculescu ’41, ’43 / Eric de Oliveira ‘69, Roman '87
Cartonase galbene:
Balde ‘3, Ad.Cristea ’22, Mendy ’47, Popa ‘56 / Zaharia ’42, Kubala ’43, Parvulescu ’56,
Cartonase rosii: -.

Universitatea Cluj:
Popa - Buhuş, Mendy, Pele, Machado – Cojocnean (’74 Voican), Boştină (’80 V.Gheorghe), Balde, Munteanu – Ad.Cristea – Cl.Niculescu (’67 Tony).
Rezerve: Matache, Bazzi, Ascoli, Unguruşan.
Antrenor: Ionut Badea.

Gaz Metan Medias: Pleşca - Zaharia, Akaki, Trtovac, Markovic (’63 R.Miclea) - Hoban, Kubala (’46 Bozesan), Eric de Oliveira, Pârvulescu - Bawab, Aganovic (’46 D.Roman).
Rezerve: Vâtcă, Buzean, Delcampo, Dudiţă
.
Antrenor: Cristi Pustai.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu