br />

14 apr. 2011

PLAYOFF 2011 : Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea 85-64

Gaz Metan Mediaş şi-a adjudecat şi cea de-a doua victorie a seriei de cinci meciuri împotriva celor de la CSM Oradea cu scorul de 85-64 (21-17; 21-23; 27-12; 16-12). Debutul partidei a fost unul echilibrat, însă prima pauză a găsit oaspeţii în avantaj. Cele două echipe au mers umăr la umăr în actul secund al jocului pentru ca finalul celei de-a treia perioade de joc să aducă ruptura pe tabela de scor. Ultimul sfert a fost o simplă formalitate pentru echipa antrenată de Soce, Gaz Metan obţinând în final o victorie lejeră. Astfel, medieşenii conduc cu 2-0 la general după primele dispute de pe peren propriu şi urmează a face deplasarea la Oradea, săptămâna viitaore, pentru jucarea următoarelor partide.

Cinciul de start al gaziştilor în această partidă a fost compus din Uros Velickovic, Jarrett Howell, Ivan Ivanovic, Tudor Jucan şi Ionuţ Drăguşin. De cealaltă parte oaspeţii au abordat meciul în formula Rareş Paşca, Nemanja Maric, Andjelko Mandic, Sasha Topchov şi Tyronn Mitchell.

Disputa de la Mediaş nu a început deloc bine pentru niciuna dintre cele două formaţii, mingea circulând de la o tabără la alta fără ca cineva să izbutească să înscrie. Ghinionul a fost spart de „uriaşul” Ionuţ Drăguşin care a pus pe tabelă primele puncte ale jocului pentru gazişti, 2-0. Debutul partidei a stat sub semnul echilibrului, scorul fiind egal în mai multe rânduri, la 2-2, 4-4, 6-6, după care elevii lui Bruno Soce s-au desprins la 4 puncte până la jumătatea primului sfert, 11-7, avans la care acelaşi Drăguşin a mai adăugat două puncte, 13-7. Oaspeţii au reacţionat prompt la cele indicate de tabelă, reuşind să strângă situaţia prin Topchov şi Mandic, 13-11, iar în ultimele 3 minute ale primului act echipa din Mediaş a pus pe tabelă 8 puncte şi a primit 6, beneficiind astfel de avantaj de 4 puncte la prima pauză, scor 21-17.

În primele două minute ale celei de-a doua perioade de joc Tyronn Mitchell şi Mike Schachtner au restabilit egalitatea pe tabela de joc la 21 de puncte, acelaşi Schachtner, în colaborare cu sârbul Nemanja Maric, izbutind să readucă Oradea în avantaj, 24-28. Văzându-se lăsaţi în urmă de către adversari, gaziştii au apăsat pedala de acceleraţie şi s-au apropiat la o singură lunigime de elevii lui Cristian Achim, 31-30, dar orădenii s-au ţinut tare pe pozţii până cu 2 minute înaintea pauzei mari, când fundaşul american al Mediaşului, Jarrett Howell a scuturat plasa coşului din spatele semicercului readucând egalitatea între cele două tabere, 38-38. Maric a plusat din nou pentru echipa vizitatoare, însă cu patru libere consecutive transformate gazdele au luat un avans infim, finalul actului secund fiind consacrat ratărilor de ambele părţi. Astfel, medieşenii au intrat pe plus la cabine, scorul la jumătatea confruntării fiind 42-40.

La revenirea pe teren cel mai înalt jucător din Divizia A, Ionuţ Drăguşin şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor pentru a contribui la augumentarea avansului medieşean, dar sârbul Oradiei, Nemanja Maric a trecut mingea prin inel în urma unei aruncări de după linia de 6.75 , minimizând diferenţa de puncte de pe tabela de joc, 44-43. Vizitatorii au ţinut aproape în minutele următoare, dar, autor al unui three-point-play, Ivan Ivanovic a marcat primele puncte ale unui parţial de 8-0 reuşit de băieţii lui Bruno Soce, scor 54-45. Topchov a fost cel care, cu o liberă fructificată din două acordate, a întrerupt seria bună a gazdelor, însă acsta nu i-a speriat pe medieşeni, aceştia înscriind din nou 6 puncte consecutive, tabela înregistrând cea mai amre diferenţă de până atunci, de 14 puncte, la scorul de 60-46. Pe final de sfert trei punctele au curs pentru ambele tabere, orădenii încercând apropierea, iar medieşenii încercând să-şi conserve avansul, Titus Nicoară fiind cel care a stabilit scorul ultimei pauze a disputei, 69-52, în urma unei aruncări de la mare distanţă.

Primul minut al sfertului final a fost unul al ratărilor, drumul către coş fiind găsit abia în al doilea minut al actului de către Maric, acesta înscriind pentru 69-54, dar liniştea s-a lăsat din nou asupra celor două panouri. Howell a readus jocul la viaţă pentru ca Vasile Ştefan să-şi demonstreze mai apoi precizia cu o aruncare din spatele liniei de 6.75, scor 71-57. Cu un parţial de 8-2 echipa gazdă s-a desprins decisiv de adversar, diferenţa ajungând până la 20 de puncte la scorul de 79-59. În ciuda situaţiei foarte clare de pe tabelă orădenii nu s-au dat bătuţi înaintea ultimului fluier, aceştia forţând revenirea pe final de sfert prin Maric şi Lazăr, 79-64. Căpitanul Mediaşului, Tudor Jucan, şi Patrick Marcu, au mai lovit în două rânduri din spatele semicercului pentru a stabili scorul final al disputei, 85-64.

Principalii marcatori ai confruntării au fost:

Gaz Metan Mediaş: Ivanovic – 18 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive; Howell – 18 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive; Nicoară – 14 puncte, 4 recuperări; Velickovic – 12 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive; Drăguşin – 11 puncte, 6 recueprări.

CS Municipal Oradea: Maric – 17 puncte, 4 recuperări; Schachtner – 14 puncte, 4 recuperări; Topchov – 14 puncte, 3 recueprări, 1 pasă decisivă; Mandic – 10 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu