br />

29 apr. 2011

PLAYOFF 2011: Mobitelitelco Cluj - Gaz Metan Mediaş 65-67 (Meciul 1)

Formaţia antrenată de Bruno Soce a invins in primul meci din Play-Off echipa ”U” Mobitelco, impunându-se cu scorul de 65-67 (10-18; 20-17; 20-17; 15-15) pe terenul echipei universitare, la capătul unui meci în care medieşenii au fost la conducere în marea majoritate a timpului. Oaspeţii au reuşit să se distanţeze la 8 lungimi în sfertul de debut al partidei pentru ca următoarele două să fie asumate de clujeni, aceştia reveind la doar 2 lungimi în spatele adversarilor. În ciuda ultimei perioade de joc extrem de tensionate, dar încheiată la egalitate de cele două grupări, învingători au ieşit jucătorii Gazului ca urmare a avansului construit în primul act al meciului.

Primul cinci al echipei de pe Someş a fost compus din Branko Cuic, Mihai Silvăşan, Zoran Krstanovic, Paul Chetreanu şi Kyndall Dykes, în timp ce Bruno Soce a mizat pe Ionuţ Drăguşin, Tudor Dumitrescu, Ivan Ivanovic, Uros Velickovic şi Jarrett Howell.

Krstanovic şi Drăguşin s-au luptat pentru prima posesie a partidei, jucătorul Clujului ieşind învingător din duel. Primele puncte ale partidei au fost înscrise pentru Gaz Metan de către Tudor Dumitrescu. După două atacuri eşuate al treilea s-a dovedit cu noroc pentru gazdele din Cluj, Krstanovic egalând la 2 puncte. Formaţia oaspete a răspuns prin Ivanovic, autor a 5 puncte consecutive, 2-7 şi Marcel Ţenter a fost primul care a mutat, înlocuindu-l pe căpitanul Mihai Silvăşan cu americanul Rob Thomson. Cu un Ivanovic în zi de graţie gaziştii s-au distanţat şi mai mult, 2-10, dar Chetreanu şi Cuic au redus din diferenţă până la 6-10. Jucătorul Mediaşului, Uros Velickovic, a continuat recitalul din spatele semicercului, trecându-şi în cont primele 3 puncte. Chetreau şi Krstanovic au combinat pentru a lăsa doar 5 lungimi între cele două echipe, 10-15, însă Dumitrescu a „lovit” din nou de după semicerc, plusând avantajul medieşean. În ultimele 3 minute ale primului sfert atât clujenii, cât şi oaspeţii din Mediaş, s-au văzut în imposibilitatea de a mai încheia cu succes vre-un atac, jucătorii ambelor echipe ratând unul câte unul, scor după primele 10 minute, 10-18.

Branko Cuic a readus partida la viaţă în debutul perioadei secunde de joc, înscriind şi el de după linia de 6.75, însă Jarrett Howell şi Titus Nicoară au păstrat avansul construit de cei de la Gaz Metan, 13-22. Situaţia părea a nu se fi schimbat prea mult nici în cea de-a doua perioadă de joc. Unul dintre principalii marcatori ai formaţiei de pe Someş, Kyndall Dykes, s-a chinuit mult până a reuşit să treacă, într-un final, mingea prin aţe, primele puncte ale americanului venind abia la jumătatea sfertului doi. Experimentatul Claudiu Fometescu şi-a demonstrat şi el precizia de la mare distanţă, înscriind pentru 20-24. Elevii lui Marcel Ţenter au forţat în cea de-a doua jumătate a sfertului reuşind, prin Dykes şi Fometescu să strângă situaţia, 28-30, pentru ca sârbul Zoran Krstanovic readucă pentru prima dată egalitatea pe tabelă la 30 de puncte după 2-2. Tudor Dumitrescu nu s-a arătat deloc mulţumit de evoluţia scorului, astfel că a scuturat încă o dată plasa coşului de după semicerc, Titus Nicoară fiind cel care a stabilit scorul pauzei mari, 30-35 pentru formaţia vizitatoare.

Primul minut de joc după revenirea de la cabine a fost unul secetos, fără atacuri finalizare cu coş. Ionuţ Drăguşin a fost primul marcator al Mediaşului după paută, iar Mihai Silvăşan şi-a încercat de două ori norocul de după linia de 3 puncte, acţiunea fiind încheiată cu succes doar prima dată, scor 33-37. În ciuda eforturilor căpitanului clujean, gaziştii au înscris de două ori consecutiv pentru a creşte până la 10 diferenţa de puncte de pe tabelă, 33-43. Difernţa de puncte s-a păstrat şi în minutele următoare, Krstanovic şi Cuic fiind cei care au ţinut în joc echipa gazdă. Cu un three-point-play marca Kyndall Dykes şi un coş de trei puncte al căpitanului Silvăşan clujenii au minimizat diferenţa dintre cele două formaţii, scor 50-51. Uros Velickovic a stabilit scorul ultimei pauze ca urmare a fructificării unei aruncări libere din două acordate, 50-52.

Diferenţa de doar două puncte cu care cele două grupări au abordat sfertul final prevestea oarecum lupta pe viată şi pe moarte ce avea să se dea în ultimele 10 minute ale confruntării din Sala Sporturilor Horia Demian. Punctele au curs în debutul ultimei perioade pentru ambele echipe, medieşenii reuşind să se mai depsrindă o dată la 5 puncte, scor 52-57. Dykes a recuperat din handicap printr-un coş cu fault, iar liniştea s-a lăsat din nou asupra celor două panouri pentru un minut şi jumătate. Situaţia de pe tabelă s-a echilibrat din nou la 62-62 şi 64-64 cu doar două minute de joc rămase. ”U” Mobitelco a reuşir să treacă la conducere în secundele imediat următoare, 65-64, însă americanul Gazului, Jarrett Howell şi-a readus echipa la timonă, 65-66. Kyndall Dykes a irosit în ultimele secunde ale confruntării un atac vital pentru formaţia universitară, iar Ivan Ivanovic a stabilit scorul final al partidei, trasnformând o aruncare liberă dintre cele două de care a beneficiat, 65-67.

Principalii marcatori ai partidei au fost:

”U” Mobitelco BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes – 20 puncte, 1 recuperare, 3 pase decisive; Zoran Krstanovic – 12 puncte, 6 recuperări, 1 pasă decisivă; Branko Cuic – 11 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive.

Gaz Metan Mediaş: Jarrett Howell – 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive; Ivan Ivanovic – 15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu