br />

28 apr. 2011

Doar egal la Galati !

Desi au condus cu 1-0 si 2-1, mediesenii au terminat la egalitate cu fosta lidera a clasamentului, intr-un meci spectacol in Moldova. In minutul 94, Vigliantti a ratat un penalty !
Lidera galateana incepea acest meci acasa cu Gaz Metan Medias cu multa presiune pe umeri, dupa ce ieri Vaslui si Timisoara castigasera in runda curenta a Ligii I. La momentul inceperii jocului banatenii erau deja pe primul loc cu doua puncte avans, iar o victorie cu ardelenii era obligatorie, in vederea reocuparii fotoliului de lider, in campionatul romanesc de fotbal.

Debutul a fost insa unul catastrofal pentru moldavi, care s-au vazut condusi putin dupa primul sfert de ora de joc. Iordanianul Bawab a spart gheata cu gol in minutul 17, dupa ce a profitat de o desincronizare in centrul apararii galatene, marcand lejer din 7 metri. Buimaciti putin de primirea acestui gol, otelarii au inceput sa atace haotic, lucru care nu ii putea incurca pe gazari, care respingeau metodic, minge cu minge, din careul propriu. Vigliantti si Punosevac au ratat sansele de gol ale reprizei pentru gazde, care au mai cerut si un penalty, dupa o cadere a lui Antal in careu.

Partea secunda a inceput sub auspicii mai bune pentru, care dupa doar un sfert de ora au egalat. A fost un penalty primit de Otelul dupa ce Pena a fost faultat de Vukadinovic in careu, Liviu Antal punctand fara emotii de la punctul cu var. Peste cateva minute gazdele se puteau si desprinde pe tabela, insa Rapa a trimis alaturi din cativa metri doar, dupa o lovitura de cap ratata. Eric a razbunat aceasta in minutul 75, cand si-a readus echipa un avantaj dupa un sut la coltul lung, care l-a pacalit si pe Costin si mai ales pe portarul Grahovac.

Dar nu au trecut nici 4 minute si spectatorii s-au mai putut delecta cu un gol. Marius Pena a inscris pentru 2-2 dupa o centrare stralucita a lui Ibeh din foarfeca, Plesca primind vinovat un gol la coltul scurt. Situatia putea bascula serios in prelungiri, cand Vigliantti a fost fata in fata cu Plesca la punctul cu var, din nou Pena fiind faultat in careu. Argentinianul a izbit insa transversala si oricat au insistat pe final baietii lui Dorinel, purtati si de un public entuziast, remiza cu goluri a ramas fixata pe tabela si Timisoara se poate bucura in postura de noul lider, la un punct de Otelul si la doua lungimi de Vaslui.

Otelul Galati - Gaz Metan Medias 2-2 (0-1)
Marcatori: Antal 61'-penalty, Pena 79' / Bawab 17', Eric 75'
Cartonase galbene: Pena, Perendija / Vukadinovici, Bozesan, Bawab, Plesca, Miclea
Stadion: Otelul

Otelul: Grahovac - Rîpă, Perendija, Sg.Costin, Sălăgeanu - Antal, Neagu (Ibeh 59'), Giurgiu, S.Ilie (Iorga 68') - Viglianti - Punosevac (Pena 46').
Rezerve neutilizate: Branet, Cojoc, Sarghi, Bus.
Antrenor: Dorinel Munteanu.

Gaz Metan Medias: Pleşca - Zaharia, Fl.Lazăr (Roman 14'), Trtovaci, Buzean - Todea, Bozeşan, Eric, Pîrvulescu, Vukadinovici - Bawab (Miclea 72').
Rezerve neutilizate: Vatca, Del Campo, Dudita, Bratu, Litu.
Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru: Augustus Constantin; Asistenti: Adrian Vidan, Florin Paunescu; Rezerva: Andrei Chivulete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu