br />

3 apr. 2011

Infrangere nemeritata : Rapid 2-1 Gaz Metan

Echipa din capitala a intors scorul cu gruparea din Ardeal, Todea marcand pentru 1-0 in minutul 8. Glauber si un autogol al lui Zaharia au decis partida, in ultimele 3 minute ale primului mitan.

Intr-un meci important pentru configuratia superioara a clasamentului, cele trei puncte puse in joc urmand sa decida viitoarea ocupanta a locului 4 in Liga I, se intalneau pe stadionul din Giulesti, Rapid Bucuresti si Gaz Metan Medias. Prima repriza a fost una extrem de agitata in Grant, chiar din debut numerosii fani rapidisti fiind redusi la tacere. Se intampla in minutul 8, cand Cosmin Todea primea excelent o pasa in plin careu, pozitie centrala, sutul sau sec trecand lejer in dreapta lui Bornescu pentru 1-0.

Un debut excelent pentru oaspeti, care i-a crispat si mai mult pe giulesteni, jucatori care nu prea au fost in stare minute bune sa-si revina din soc. Pasele nu se legau deloc, ocaziile de gol intarziau sa apara, iar nemultumirea fanilor era din ce in ce mai evidenta. Dar finalul de prim mitan a meritat toti banii. Dupa o lovitura libera batuta de Spadacio care, dupa reluari, se pare ca a depasit linia portii, golul nefiind aici validat, a urmat cu adevarat egalarea. Glauber a reluat cu capul din cativa metri, Plesca s-a intins si a scos repede balonul, dar acesta intrase lejer in poarta.

Au urmat nervi, vociferari si o mica imbranceala, protestele gazarilor neavand pana la urma niciun rezultat, cum era si firesc. Dar la pauza a fost 2-1, pentru ca din centrarea lui Roman, Zaharia a lovit cu capul gresit in proprie poarta, stabilind un scor negativ pentru echipa sa la pauza. Rapid s-a bagat la cutie imediat dupa pauza, asteptand senina atacurile ardelenilor, pentru a contraataca decisiv.

Cea mai mare ocazie a Gazului a venit in minutul 62, cand Zaharia a sutat in bara transversala din coltul careului, dupa o degajare neinspirata a lui Cesinha. Oaspetii au pus presiune si au mai ratat o ocazie buna prin Eric, care a tras in zid dintr-o lovitura libera bine pozitionata. In minutul 88, atacantul iordanian Bawab a avut egalarea in picior, l-a driblat fin pe Bozovic in careu, dar sutul sau de la 12 metri a trecut alaturi. De neiertat a fost si ratarea lui Dan Roman, care singur cu poarta goala, a reluat alaturi din foarfeca.

S-a terminat asadar 2-1 pentru Rapid, care urca pe 4 cu 37 de puncte, la egalitate cu Gaz Metan, Dinamo si Steaua, dar avand cel mai bun golaveraj.

Rapid Bucuresti - Gaz Metan Medias 2-1 (2-1)
Marcatori: Glauber 42', Zaharia-autogol 45' / Todea 8'
Cartonase galbene: Grigore, Bornescu, Bozovic, Olberdam / Lazar, Parvulescu
Stadion: Valentin Stanescu

Rapid: Bornescu - Candido Costa (Duarte 20'), Marcos Antonio, Glauber, Bozovici - M. Roman (Frunza 81'), Grigore, Spadacio, Cesinha - Herea (Olberdam 59'), Cassio.
Rezerve neutilizate: Straton, Ezequias, Sburlea, Pancu.
Antrenor: Marius Sumudica.

Gaz Metan: Pleşca - R. Zaharia, Fl. Lazăr, Akaki, Markovici (Bratu 72') - Al. Muntean, Todea, Hoban, Pîrvulescu (Roman 61') - Eric, Del Campo (Bawab 56').
Rezerve neutilizate: Vâtcă, Trtovac, Buzean, Doru Dudiţa.
Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru: Teodor Craciunescu; Asistenti: Gero Szabo, Adrian Vidan; Rezerva: Georgian Ionescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu