br />

3 apr. 2011

Asesoft Ploiesti 82-84 CS Gaz Metan

Titus Nicoară a marcat în ultima secundă pentru Gaz Metan Mediaş care a învins pentru a doua oară în acest sezon pe Asesoft Ploieşti, scor 84-82. Meciul nu a schimbat cu nimic clasamentul la vârf, prahovenii câştigând sezonul regulat. Într-un alt meci CS Otopeni a pierdut la Oradea, cu CSM, scor 70-47 şi a ratat calificarea în playoff. Vezi programului primului tur din postsezon.

După ce în ultima etapă din tur Gaz Metan Mediaş a învins pe teren propriu pe Asesoft Ploieşti după un meci thriller, încheiat după două reprize de prelungiri, nici meciul din Sala Olimpia nu a fost mai liniştit.

Adrian Guţoaia a ratat două libere la scorul de 80-82 dar Cătălin Burlacu a fost pe fază şi a redirecţionat în coş a doua minge irosită, pentru a egala situaţia cu trei secunde înainte de final. Bruno Soce, tehnicianul medieşenilor a cerut time-out, iar apoi Titus Nicoară a reuşit o aruncare în extremis, cu panoul, din vârful căciulii, pentru a aduce victorie "at the buzzer" pentru echipa sa.

Mediaşul termină pe locul al treilea în sezonul regulat şi va juca în primul tur de playoff cu CSM Oradea, care s-a calificat în playoff, după ce a învins pe CS Otopeni cu 70-47. Oradea nu şi-a dorit să stea la mâna rezultatului dintre CSU Atlassib Sibiu şi BCM Piteşti şi a tranşat categoric disputa decisivă pentru fazele superioare ale sezonului.

Cei de la CS Otopeni, care au ocupat vreme de câteva etape locul al optulea şi păreau favoriţi în cursa pentru playoff au rămas pe dinafară, după ce şi rezultatele din ultimele etape au lucrat împotriva lor, respectiv victoriile obţinute de Sibiu la Steaua Turabo şi de BCM Piteşti cu Asesoft Ploieşti.

Iată rezultatele complete ale ultimei etape şi tabloul primului tur de playoff

Etapa 30:
CSU Atlassib Sibiu - BCM Piteşti 82-71
U Mobitelco Cluj - Steaua Turabo 70-59
BC Perla Harghitei - Politehnica Iaşi 127-107
SCM CSS Craiova - CSM Bucureşti 86-95
CSM Oradea - CS Otopeni 70-47
Energia Rovinari - BC Timişoara 100-93
BC Mureş - CSU Braşov 109-68
Asesoft Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 82-84

Primul tur de playoff:

Asesoft Ploieşti (1) - BCM Piteşti (8)

"U" Mobitelco Cluj (2) - CSU Atlassib Sibiu (7)

Gaz Metan Mediaş (3) - CSM Oradea (6)

Steaua Turabo (4) - BC Mureş (5)

Primele meciuri vor avea loc la 13 şi 14 aprilie pe terenul echipei mai bine clasate care va beneficia de avantajul terenului propriu. Sferturile de finală se dispută pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, la fel ca şi semifinalele, urmând ca finala să se dispute pe sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu