br />

11 iun. 2011

Participare record la Maratonul Medieval de la Mediaş, rezervat cicliştilor

Un număr de 470 de ciclişti vor lua startul celei de a VII -a ediţii a Maratonului Medieval Internaţional de Mountainbike, care va avea loc sâmbătă, la Mediaş.

Competiţia, organizată de Primăria Mediaş, prin Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în colaborare cu Asociaţia sportivă Ciclomed Mediaş, va începe la ora 10.30 din faţa Liceului St. L. Roth, acolo unde, în jurul orei 17.30 va avea loc şi premierea câştigătorilor.

Cursa va debuta cu un tur al oraşului, cu maşina poliţiei în faţă, până la intrarea pe traseul de off-road. Turul este necesar atât pentru încălzirea concurenţilor, cât şi pentru o împrăştiere a acestora, având în vedere că intrarea pe traseul de off-road este destul de îngustă şi foarte abruptă.

Maratonul se va desfăşura pe două trasee de 80 şi 50 de km, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu unele porţiuni extrem de dificile.

Premiile în valoare de 20.000 lei vor consta în produse specifice pentru mountainbike, mai exact biciclete, căşti, lanterne frontale speciale, cauciuri, piese de schimb şi multe altele. De asemenea, toţi participanţii vor primi câte o medalie şi diplome de participare.

Pentru cel de al doilea an la rând, organizatorii au pregătit o tombolă cu premii surpriză. Ideea acestei tombole vine să întărească obiectivul competiţiei, care este promovarea sportului de masă.

„Anul acesta avem un număr record de participanţi şi îmi doresc ca vremea să fie de partea noastră, pentru ca evenimentul să fie unul reuşit. Acum suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, toate condiţiile pentru organizarea acestui maraton ajuns la cea de a şaptea ediţie sunt îndeplinite, premiile sunt cumpărate şi îi aşteaptă pe cei mai buni competitori", a declarat Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.

„Maratonul Medieval este unul de viteză şi dacă vom avea parte de vreme bună, traseul este sută la sută ciclabil. Dacă însă va ploua, traseul devine extrem de dificil. Mă bucur că în fiecare an numărul participanţilor este tot mai mare, fapt ce demonstrează atât buna organizare a evenimentului, cât şi ineditul traseului," a declarat Dragoş Costea, din partea Asociaţiei Ciclomed.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu