br />

20 iun. 2011

Mediaşul îşi află adversarul din EL de la ora 14:00

Mediaşul scrie de azi, de la ora 14:00, istorie. Gaz Metan îşi va afla primul adversar din Europa League, competiţie în care va debuta, asemenea altor nouă formaţii. Echipa ardeleană este cap de serie pentru turul doi, care se va disputa pe 14 şi 21 iulie.
Cinci ani au trecut de la accidentul de la Dumbrăveni, locul în care autocarul celor de la Gaz Metan se răsturna într-o vale, provocând nu mai puţin de 15 accidentări grave şi îngrijorând un oraş întreg. Acum, Mediaşul vibrează din nou, dar din cu totul alt motiv. Azi, de la ora 14:00, când va începe tragerea la sorţi a primelor două tururi, Gaz Metan intră oficial în febra Europa League. Şi, deşi face parte din grupul celor zece echipe debutante, medieşenii n-au frică de nimic şi visează frumos, mai cu seamă că vor fi capi de serie în această fază a competiţiei.

Pustai vrea echipe din Anglia sau Spania

Fotbaliştii lui Pustai, între care şi C. Petre (mijlocaş, 30 de ani, ex-Gloria) şi I. Stancu (fundaş, 29 de ani, ex-Rapid), aflaţi în probe, vor urmări împreună tragerea la sorţi, la hotelul de lângă stadion. Jucătorii şi-au exprimat deja preferinţele cu privire la noul adversar, capitol la care sunt în contradicţie cu antrenorul principal. Dacă Pustai se gândeşte la viitor şi spune că vrea să aducă la Mediaş o trupă cu ştaif, jucătorii vor un "no name" acum, ca să aibă şanse mai mari de calificare în turul următor.

"Eu aş vrea o echipă din Anglia sau din Spania. Ar fi o mare realizare pentru Mediaş", a mărturisit "Profesorul", însă dorinţa sa e greu de împlinit în acest tur. Spaniolii n-au nicio echipă în urnă (Atletico Madrid, prima grupare iberică ce intră în competiţie, va juca doar în turul 3), englezii de la Fulham fiind singurii care îndeplinesc condiţia. În schimb, no-name-uri sunt destule pentru a împlini vrerea jucătorilor, majoritatea debutanţi în cupele europene. Cel mai experimentat echipier al lui Gaz Metan este Bratu, care are în palmares patru meciuri în preliminariile CL şi unul în preliminariile EL, cu Rapid şi Dinamo.

Gaz, coeficient de 5,164, cap de serie în turul doi

Cu un coeficient UEFA de 5,164, Gaz Metan va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru turul 2. În urnă pentru această fază a competiţiei vor intra 80 de echipe: 40 de capi de serie şi 40 de outsideri. Cele 80 de echipe vor fi împărţite în opt grupe a câte 10 echipe, fiecare conţinând 5 favorite şi 5 outsideri. Grupa din care se va alege adversarul medieşenilor va fi publicată pe site-ul UEFA în această dimineaţă. Printre posibilii adversari se numără Ferencvaros Budapesta (Ungaria), Dinamo Tbilisi (Georgia), FC Koper, fosta campioană a Sloveniei, şi Spartak Trnava (Slovacia).

8 mii de euro a fost bonusul promis anul trecut de şefi pentru calificarea echipei în Europa League

Visăm să mergem cât mai departe în Europa League, ca să bucurăm toată România, nu numai Mediaşul

Cristian Todea, căpitan Gaz Metan Mediaş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu