br />

12 ian. 2012

Pîrvulescu, stelistul care a fost mare dinamovist!


Așadar, după ce a cochetat circa un an și jumătate cu Dinamo, Paul Pîrvulescu s-a transferat, surpriză de proporții, la rivala Steaua Asta-i viața, complexă și plină de aspecte, se întîmplă uneori, și nu doar la noi, să vrei ceva și să-ți iasă altceva. Situația lui Pîrvulescu nu-i însă de invidiat deoarece exmedieșeanul a pozat vreme îndelungată în fan devotat al “cîinilor”. 

“Sînt dinamovist de mic și visez să merg acolo!”, a repetat el, ba s-a grăbit și să se fotografieze într-un tricou alb-roșu Ca să nu mai existe dubii, a proclamat toamna trecută că “Dinamo e singurul club pentru care voi juca din momentul în care îmi va expira contractul cu Gaz Metan!”.
Acum, recunoscînd că “Steaua a venit și a plătit în plus pentru mine”, Pîrvulescu a trebuit să bată în retragere. Să fredoneze alt refren. Deși nu s-a dezis de vechile-i sentimente, s-a declarat fericit de acordul cu Steaua și le-a cerut suporterilor să aibă încredere necondiționată în el. Să nu se îndoiască de corectitudinea lui: “Le promit că mă vor aprecia pentru devotamentul pe care-l voi demonstra pe teren. O să-mi dau viața pentru echipă!”. Evident, nu-i va pretinde nimeni să-și dea viața, va fi suficient să convingă prin evoluții de calitate, dar în acest caz exagerarea poate fi înțeleasă și scuzată.
Sigur că asemenea întoarcere cu 180 de grade nu lasă impresia cea mai frumoasă. Oricui îi pică prost să spună una azi și mîine să afirme contrariul! Atît că proaspătul stelist a împlinit pe 11 august abia 23 de ani, iar vîrsta iartă multe. Inclusiv declarațiile hazardate.
Ca atare, să constatăm că Pîr vulescu nu-i nici primul, nici ultimul tînăr care, închipuindu-și că tot ce zboară se mănîncă, confundă dorința cu putința. Chiar n-ar trebui să facem un capăt de țară din schimbarea atitudinii lui și să-l arătăm cu degetul la infinit.
Personal, nu văd ce l-ar împiedica să-și respecte făgăduiala și să cîștige simpatia fanilor roș-albaștri. În măsura în care, comportîndu-se ca un adevărat profesionist, va juca bine, aceștia vor uita repede că a visat cîndva să ajungă la Dinamo. Dacă însă, comod sau fițos, Pîrvulescu nu se va încadra și va dezamăgi, va avea o misiune grea. De-a dreptul imposibilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu