br />

10 ian. 2012

CUPA ROMÂNIEI : Gaz Metan Mediaş - CSM Bucureşti

   Sala Sporturilor, Mediaş 
 marţi, 10 ianuarie, ora 17:00 
 în direct, DigiSport 1
  
 În tur: 85-91 Fişă meci 


Gaz Metan Mediaş primeşte vizita echipei CSM Bucureşti într-o confruntare ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediţia 2011/12. Meciul va avea loc marţi (10.01), la Sala Sporturilor din Mediaş. 

În prima manşă, desfăşurată în capitală, formaţia pregătită de către Hristu Şapera a învins cu scorul de 91-85. Meciul a avut atunci două reprize diametral opuse, gazdele respectivei confruntări având iniţiativa în prima repriză când au construit un avantaj consistent. Mediaş a revenit şi chiar preluat conducere pe tabela de marcaj înainte ca CSM-ul să revină pentru a se impune.

Echipa din Bucureşti a avut probleme pe postul de pivot în condiţiile particularităţii acestei competiţii şi în cele ale absenţei unui al 3-lea om la interior. Bryson McKenzie a avut probleme cu greşelile personale pe toată desfăşurarea reprizei a doua, perioadă în care coechipierii săi au resimţit prezenţa fizică obişnuită la interior şi nu au avut aceeaşi intensitate defensivă chiar dacă Virgil Căruţaşu a prestat exemplar.

Gaz Metan a avut mari probleme înaintea acestui meci şi din această cauză nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Ardelenii au jucat doar patru minute cu pivot clasic, iar problemele cu Jarrett Howell s-au accentuat acesta manifestându-şi intenţia de a părăsi echipa din Mediaş. La aceste probleme s-a adăugat absenţa lui Deven Mitchell, în continuare nerefăcut după ce şi-a rupt mâna în urmă cu o lună.

Meciul retur va porni cu un avantaj de şase puncte pentru bucureşteni, însă faptul că joacă în ropriul fief trebuie să o avantajeze pe Gaz Metan, echipă care în general prestează extrem de bine în Sala Sporturilor din Mediaş.

Semne de întrebare se vor ridica şi în acest joc de ambele părţi. Începând de vineri la şedinţele de pregătire ale echipei participă şi Erik Rhinehart, însă prezenţa sa pe parchet la ora acestui meci este prea puţin probabilă în condiţiile în care CSM-ul joacă după un sistem colectiv. Astfel e foarte probabil ca cei patru jucători străini convocaţi pentru acest meci să rămână aceiaşi. Adică Martinic, Gallimore, Ljubojevic şi McKenzie.

Cert este că CSM-ul are de socotit şi cu un debut de retur infernal. Astfel meciul cu Gaz Metan din cupă poate constitui unica ocazia de a verifica potenţialul noului jucător american într-un meci competitiv. Pe de altă parte, bucureştenii nu concep să dea cu piciorul unei şanse de a pătrunde pentru prima dată în careul de aşi al unei competiţii de anvergură.

Gaz Metan nu va miza cu certitudine pe Jarrett Howell, jucător care foarte probabil a disputat ultimul joc în culorile echipei de pe Târnava Mare în turul confruntării cu CSM-ul. Alte semne de întrebare se ridică în jurul lui Deven Mitchell respectiv Ivan Zigeranovic. Dacă primul are în continuare probleme medicale, pivotul ex-iugoslav trebuie să primească cartea verde pentru a putea fi înregistrat şi a deveni jucător al lui Gaz Metan Mediaş cu acte în regulă. În fine, Ionuţ Drăguşin are probleme la genunchi şi are şanse mici de a evolua.

Foarte probabil Ovidiu Teleabă va miza foarte mult pe tandemul Moore - Ivanovic completat de către românii Nicoară, Dumitrescu şi Jucan. Rămâne de văzut dacă se va putea miza pe mai mulţi jucători străini în această confruntare, una ce se anunţă extrem de disputată. Calitate jucătorilor echipei ardelene reprezintă o oarecare garanţie în ceea ce priveşte faptul că în pofida problemelor şi a atmosferei tensionate Gaz Metan va fi competitivă la ora acestui meci. Totuşi e prea puţin probabil să se mai consemneze diferenţa dinn jocul de campionat desfăşurat la Mediaş în tur. 

CSM-ul trebuie să aibă mare grijă la problemele cu greşelile personale. Orice absenţă pe termen ceva mai lung din rotaţie pentru unul dintre oamenii de bază ar putea fi fatală pentru elevii lui Şapera. În plus, bucureştenii trebuie să fie foarte atenţi la raportul recuperărilor. Capitol la care de obicei excelează, formaţia din capitală nu a reuşit să facă faţă aşa cum ar trebui în cele două confruntări din acest sezon cu Gaz Metan.

Echipa din Mediaş va miza foarte mult pe aportul lui Ivan Ivanovic în faza ofensivă indiferent că vorbim despre construţie, finalizare sau chiar recuperare sub coşul advers. Gaz Metan va încerca să pună în valoare aruncarea lui Craig Moore precum şi prezenţa mereu surprinzătoare a lui Titus Nicoară.

Meciul va începe de la orele 17:00 şi este transmis în direct prin intermediul DigiSport 1. COnfruntarea este oficiată de o brigadă alcătuită din Laurenţiu Grigoraş, Laszlo Bukuresti şi Bogdan Podar.
Sursa : TotalBaschet.Ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu