br />

30 apr. 2011

Eric : ''Dacă eram femeie, aş fi fost lesbiană''

Mijlocaşul brazilian de la Gaz Metan Mediaş, e fan declarat al sexului frumos.

Brazilianul a povestit pentru Click! amănunte inedite şi spumoase din copilărie şi din adolescenţă, dezvăluind cum a ajuns să joace în piese de teatru şi ce ar schimba în România dacă ar fi preşedinte.

Ce poreclă aveai când erai mic?

Eric: Toţi prietenii mei îmi spuneau „Buiu" pentru că eram mic, negru şi aveam urechile mari. Toţi copiii râdeau de mine.

Ce visai să te faci când vei fii mare?

Mereu mi-am dorit să devin fotbalist. Visam să joc la echipa mea de suflet Vasco da Gama. În şcoala generală am jucat şi teatru, dar numai în piese de comedie pentru că eram foarte amuzant, iar profesoara era încântată de calităţile mele.

Cui i-ai trimis ultimul sms?

Viitoarei mele soţii, Cosmina. M-a sunat, eu dormeam şi nu i-am raspuns. Când m-am trezit i-am trimis un mesaj: „Te iubesc".

Cine e cea mai „bună" femeie din show-bizz-ul românesc"?

Cel mai mult îmi place de Andreea Bănică.

Ce filme preferi?

Întotdeauna prefer comediile în locul celorlalte filme. Sunt înnebunit şi după desene animate.

Care e personajul de desene animat preferat?

Tom şi Jerry. Cu aceste personaje am crescut şi nu mă satur niciodată să mă uit la ele.

Ai dat şpagă?

Nu. Niciodată nu am dat şi nici nu o să dau. În Brazilia termenul nu este cunoscut.

De câte ori te-ai bătut la viaţa ta?

Nu-mi place să mă bat, dar s-a întâmplat de trei ori. O dată în Brazilia şi de două ori în România. Asta pe terenul de fotbal. Pe stradă, niciodată.

Când ai fost ultima dată beat?

Nu beau alcool deloc. Când mă duc în club sau ies cu Cosmina la un restaurant, îmi place să beau Red Bull sau cocktail fără alcool.

Dacă ai fi fost femeie, ce ai fi făcut?

Cu siguranţă, eram lesbiană. Îmi plac aşa de mult femeile că şi dacă aş fi fost femeie, tot cu ele mă combinam.

Ştii să găteşti?

Mama toată viaţa ei a fost bucătăreasă şi am învăţat multe de la ea. Fac spaghetti, lasagna, orez. Când sunt acasă o ajut pe Cosmina la bucătărie.

Cu ce om din fotbal nu ai rezista să stai închis 24 de ore?

Cu Gigi Becali mi-ar fi imposibil să rezist. Este foarte haios şi cred că m-ar durea burta de la atâta râs.

Cine este cel mai talentat dansator dintre patronii din Liga I?

De departe Shakira-Borcea. Şi mie îmi place dansul, dar el chiar ştie să danseze foarte bine.

Ce muzică preferi?

Ascult foarte mult manele. Florin Salam şi Nicolae Guţă sunt cei mai tari, dar cel mai mult îmi place cum cântă Smiley.

De ce ţi-e frică cel mai mult când stai în zid?

Să nu primesc o minge în faţă. Când jucam în Brazilia am leşinat de două ori chiar pe teren după ce am primit o minge în cap. De atunci mi-e frică să sar şi la cap cu un adversar.

Care a fost cel mai dur adversar?

Sunt mulţi jucători care m-au faultat. Cred că trei dintre ei se detaşează de restul: Moţi de la Dinamo, Mureşan de la CFR şi Marcos Antonio de la Rapid au fost foarte duri cu mine. Ei mă loveau şi când mingea nu era la mine.

La ce te uiţi prima dată la o femeie?

Îmi place părul şi privirea ei. După ce o cunoşti, cel mai important e să aibă ceva în cap. Fizicul nu prea contează pentru mine.

Ce-ai face dacă ai fi pentru o zi preşedintele României?

Aş sta 24 de ore cu oamenii săraci să vad care este realitatea. Românii ar trebui să fie mai patrioţi, să-şi iubească mai mult ţara. Şi în Brazilia e sărăcie, însă nimeni nu vrea să plece de acolo, pentru că sunt fericiţi.

Trimite bani familiei, în Brazilia

Relaţia pe care o are cu logodnica lui, Cosmina, l-a schimbat mult pe Eric. Fotbalistul spune că a devenit mai responsabil şi că nu mai aruncă bani pe orice.

„Până să fiu cu viitoarea mea soţie, cheltuiam în jur de 7-8 milioane de lei pe haine. De când sunt cu Cosmina şi vine şi un copil nu mai cheltuiesc foarte mult. Înainte aveam 3.000 € salariu, 1.500 trimiteam acasă, mai plăteam şi o parte la chirie şi nu-mi mai rămâneau foarte mulţi bani", ne-a povestit Eric.


29 apr. 2011

PLAYOFF 2011: Mobitelitelco Cluj - Gaz Metan Mediaş 65-67 (Meciul 1)

Formaţia antrenată de Bruno Soce a invins in primul meci din Play-Off echipa ”U” Mobitelco, impunându-se cu scorul de 65-67 (10-18; 20-17; 20-17; 15-15) pe terenul echipei universitare, la capătul unui meci în care medieşenii au fost la conducere în marea majoritate a timpului. Oaspeţii au reuşit să se distanţeze la 8 lungimi în sfertul de debut al partidei pentru ca următoarele două să fie asumate de clujeni, aceştia reveind la doar 2 lungimi în spatele adversarilor. În ciuda ultimei perioade de joc extrem de tensionate, dar încheiată la egalitate de cele două grupări, învingători au ieşit jucătorii Gazului ca urmare a avansului construit în primul act al meciului.

Primul cinci al echipei de pe Someş a fost compus din Branko Cuic, Mihai Silvăşan, Zoran Krstanovic, Paul Chetreanu şi Kyndall Dykes, în timp ce Bruno Soce a mizat pe Ionuţ Drăguşin, Tudor Dumitrescu, Ivan Ivanovic, Uros Velickovic şi Jarrett Howell.

Krstanovic şi Drăguşin s-au luptat pentru prima posesie a partidei, jucătorul Clujului ieşind învingător din duel. Primele puncte ale partidei au fost înscrise pentru Gaz Metan de către Tudor Dumitrescu. După două atacuri eşuate al treilea s-a dovedit cu noroc pentru gazdele din Cluj, Krstanovic egalând la 2 puncte. Formaţia oaspete a răspuns prin Ivanovic, autor a 5 puncte consecutive, 2-7 şi Marcel Ţenter a fost primul care a mutat, înlocuindu-l pe căpitanul Mihai Silvăşan cu americanul Rob Thomson. Cu un Ivanovic în zi de graţie gaziştii s-au distanţat şi mai mult, 2-10, dar Chetreanu şi Cuic au redus din diferenţă până la 6-10. Jucătorul Mediaşului, Uros Velickovic, a continuat recitalul din spatele semicercului, trecându-şi în cont primele 3 puncte. Chetreau şi Krstanovic au combinat pentru a lăsa doar 5 lungimi între cele două echipe, 10-15, însă Dumitrescu a „lovit” din nou de după semicerc, plusând avantajul medieşean. În ultimele 3 minute ale primului sfert atât clujenii, cât şi oaspeţii din Mediaş, s-au văzut în imposibilitatea de a mai încheia cu succes vre-un atac, jucătorii ambelor echipe ratând unul câte unul, scor după primele 10 minute, 10-18.

Branko Cuic a readus partida la viaţă în debutul perioadei secunde de joc, înscriind şi el de după linia de 6.75, însă Jarrett Howell şi Titus Nicoară au păstrat avansul construit de cei de la Gaz Metan, 13-22. Situaţia părea a nu se fi schimbat prea mult nici în cea de-a doua perioadă de joc. Unul dintre principalii marcatori ai formaţiei de pe Someş, Kyndall Dykes, s-a chinuit mult până a reuşit să treacă, într-un final, mingea prin aţe, primele puncte ale americanului venind abia la jumătatea sfertului doi. Experimentatul Claudiu Fometescu şi-a demonstrat şi el precizia de la mare distanţă, înscriind pentru 20-24. Elevii lui Marcel Ţenter au forţat în cea de-a doua jumătate a sfertului reuşind, prin Dykes şi Fometescu să strângă situaţia, 28-30, pentru ca sârbul Zoran Krstanovic readucă pentru prima dată egalitatea pe tabelă la 30 de puncte după 2-2. Tudor Dumitrescu nu s-a arătat deloc mulţumit de evoluţia scorului, astfel că a scuturat încă o dată plasa coşului de după semicerc, Titus Nicoară fiind cel care a stabilit scorul pauzei mari, 30-35 pentru formaţia vizitatoare.

Primul minut de joc după revenirea de la cabine a fost unul secetos, fără atacuri finalizare cu coş. Ionuţ Drăguşin a fost primul marcator al Mediaşului după paută, iar Mihai Silvăşan şi-a încercat de două ori norocul de după linia de 3 puncte, acţiunea fiind încheiată cu succes doar prima dată, scor 33-37. În ciuda eforturilor căpitanului clujean, gaziştii au înscris de două ori consecutiv pentru a creşte până la 10 diferenţa de puncte de pe tabelă, 33-43. Difernţa de puncte s-a păstrat şi în minutele următoare, Krstanovic şi Cuic fiind cei care au ţinut în joc echipa gazdă. Cu un three-point-play marca Kyndall Dykes şi un coş de trei puncte al căpitanului Silvăşan clujenii au minimizat diferenţa dintre cele două formaţii, scor 50-51. Uros Velickovic a stabilit scorul ultimei pauze ca urmare a fructificării unei aruncări libere din două acordate, 50-52.

Diferenţa de doar două puncte cu care cele două grupări au abordat sfertul final prevestea oarecum lupta pe viată şi pe moarte ce avea să se dea în ultimele 10 minute ale confruntării din Sala Sporturilor Horia Demian. Punctele au curs în debutul ultimei perioade pentru ambele echipe, medieşenii reuşind să se mai depsrindă o dată la 5 puncte, scor 52-57. Dykes a recuperat din handicap printr-un coş cu fault, iar liniştea s-a lăsat din nou asupra celor două panouri pentru un minut şi jumătate. Situaţia de pe tabelă s-a echilibrat din nou la 62-62 şi 64-64 cu doar două minute de joc rămase. ”U” Mobitelco a reuşir să treacă la conducere în secundele imediat următoare, 65-64, însă americanul Gazului, Jarrett Howell şi-a readus echipa la timonă, 65-66. Kyndall Dykes a irosit în ultimele secunde ale confruntării un atac vital pentru formaţia universitară, iar Ivan Ivanovic a stabilit scorul final al partidei, trasnformând o aruncare liberă dintre cele două de care a beneficiat, 65-67.

Principalii marcatori ai partidei au fost:

”U” Mobitelco BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes – 20 puncte, 1 recuperare, 3 pase decisive; Zoran Krstanovic – 12 puncte, 6 recuperări, 1 pasă decisivă; Branko Cuic – 11 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive.

Gaz Metan Mediaş: Jarrett Howell – 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive; Ivan Ivanovic – 15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive.

Cristi Pustai a fost suspendat 2 etape !

Antrenorul formatiei locale, Gaz Metan Medias, Cristi Pustai, a fost eliminat cu Oţelul Galati, ca şi asistentul său, D. Matei. Azi, Comisia de Disciplină i-a ars pe amîndoi, deşi aceştia se aşteptau la clemenţă

Gaz Metan Mediaş va fi condusă de pe bancă, cu Dinamo, de antrenorul cu portarii, D. Roşca, după ce Cristi Pustai şi secundul său, D. Matei, au fost suspendaţi ieri, pentru două etape, de Comisia de Disciplină. Cei doi au fost eliminaţi în ultimul minut al meciului de la Galaţi, cu Oţelul, scor 2-2.

"Ce să mai comentez? Nu m-am legat niciodată de arbitraje. Cine are ochi, vede însă. Am fost eliminaţi în ultimele secunde ale jocului"
, a spus, după sentinţă, Cristi Pustai.

"Au păşit în afara spaţiului tehnic, de aceea nu au fost iertaţi. Altfel, mai era o şansă, pentru că nu e vorba despre nişte oameni recalcitranţi", a explicat, pe de altă parte, directorul general al Mediaşului, Ioan Horoba

28 apr. 2011

Pustai : ,,Am fost eliminat pentru ca m-am bucurat''

Tehnicianul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat după remiza cu Oţelul Galaţi (2-2) că va face contestaţie împotriva centralului Augustus Constantin, deoarece l-a trimis în tribună după ce gălăţenii au ratat un penalti, în minutul 90+4

"Voi face contestaţie împotriva arbitrului, deoarece am fost eliminat pentru că m-am bucurat la finalul meciului. Nu vreau să comentez greşelile arbitrilor. Clubul Gaz Metan şi eu nu vom face niciodată blat. Respect Oţelul şi mi-aş dori să câştige campionatul", a spus Pustai la finalul partidei.

Cristian Pustai consideră că meciul cu Oţelul Galaţi a fost spectaculos. "Până la urmă e bun şi un punct. Îmi doresc să nu mai pierdem până la finalul campionatului", a adăugat el.

Fotbalistul Eric de Oliveira, autorul unui gol la partida de la Galaţi, a declarat că punctul obţinut este important pentru Gaz Metan Mediaş în perspectiva unei eventuale participări în Liga Europa "E un punct important pentru noi în lupta pentru Liga Europa. Cred că ne-am mărit şansele de a ajunge acolo. Vom avea meciuri directe cu Steaua, cu Dinamo şi totul se joacă. Nu putem pune la îndoială atitudinea echipei noastre, la fel jucăm fiecare meci", a afirmat Eric.

Doar egal la Galati !

Desi au condus cu 1-0 si 2-1, mediesenii au terminat la egalitate cu fosta lidera a clasamentului, intr-un meci spectacol in Moldova. In minutul 94, Vigliantti a ratat un penalty !
Lidera galateana incepea acest meci acasa cu Gaz Metan Medias cu multa presiune pe umeri, dupa ce ieri Vaslui si Timisoara castigasera in runda curenta a Ligii I. La momentul inceperii jocului banatenii erau deja pe primul loc cu doua puncte avans, iar o victorie cu ardelenii era obligatorie, in vederea reocuparii fotoliului de lider, in campionatul romanesc de fotbal.

Debutul a fost insa unul catastrofal pentru moldavi, care s-au vazut condusi putin dupa primul sfert de ora de joc. Iordanianul Bawab a spart gheata cu gol in minutul 17, dupa ce a profitat de o desincronizare in centrul apararii galatene, marcand lejer din 7 metri. Buimaciti putin de primirea acestui gol, otelarii au inceput sa atace haotic, lucru care nu ii putea incurca pe gazari, care respingeau metodic, minge cu minge, din careul propriu. Vigliantti si Punosevac au ratat sansele de gol ale reprizei pentru gazde, care au mai cerut si un penalty, dupa o cadere a lui Antal in careu.

Partea secunda a inceput sub auspicii mai bune pentru, care dupa doar un sfert de ora au egalat. A fost un penalty primit de Otelul dupa ce Pena a fost faultat de Vukadinovic in careu, Liviu Antal punctand fara emotii de la punctul cu var. Peste cateva minute gazdele se puteau si desprinde pe tabela, insa Rapa a trimis alaturi din cativa metri doar, dupa o lovitura de cap ratata. Eric a razbunat aceasta in minutul 75, cand si-a readus echipa un avantaj dupa un sut la coltul lung, care l-a pacalit si pe Costin si mai ales pe portarul Grahovac.

Dar nu au trecut nici 4 minute si spectatorii s-au mai putut delecta cu un gol. Marius Pena a inscris pentru 2-2 dupa o centrare stralucita a lui Ibeh din foarfeca, Plesca primind vinovat un gol la coltul scurt. Situatia putea bascula serios in prelungiri, cand Vigliantti a fost fata in fata cu Plesca la punctul cu var, din nou Pena fiind faultat in careu. Argentinianul a izbit insa transversala si oricat au insistat pe final baietii lui Dorinel, purtati si de un public entuziast, remiza cu goluri a ramas fixata pe tabela si Timisoara se poate bucura in postura de noul lider, la un punct de Otelul si la doua lungimi de Vaslui.

Otelul Galati - Gaz Metan Medias 2-2 (0-1)
Marcatori: Antal 61'-penalty, Pena 79' / Bawab 17', Eric 75'
Cartonase galbene: Pena, Perendija / Vukadinovici, Bozesan, Bawab, Plesca, Miclea
Stadion: Otelul

Otelul: Grahovac - Rîpă, Perendija, Sg.Costin, Sălăgeanu - Antal, Neagu (Ibeh 59'), Giurgiu, S.Ilie (Iorga 68') - Viglianti - Punosevac (Pena 46').
Rezerve neutilizate: Branet, Cojoc, Sarghi, Bus.
Antrenor: Dorinel Munteanu.

Gaz Metan Medias: Pleşca - Zaharia, Fl.Lazăr (Roman 14'), Trtovaci, Buzean - Todea, Bozeşan, Eric, Pîrvulescu, Vukadinovici - Bawab (Miclea 72').
Rezerve neutilizate: Vatca, Del Campo, Dudita, Bratu, Litu.
Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru: Augustus Constantin; Asistenti: Adrian Vidan, Florin Paunescu; Rezerva: Andrei Chivulete.


Cristi Pustai la Rapid ?

"Sunt onorat daca ma aflu pe lista lui George Copos, dar nu pot lasa echipa acum, cu 6 etape inainte de final. Peste 3 saptamani imi expira contractul si vedem atunci... Pot sa raman in continuare aici, pot sa plec la o noua provocare...", a spus Pustai.

Antrenorul Gazului Metan face deja calcule pentru Rapid. Stie cum i-ar fi cel mai usor echipei din Grant sa prinda Europa.

"Daca finala Cupei se da intre Dinamo si Steaua, Rapid e ca si calificata in Europa. Oricum, nu mai poate rata Europa, este o echipa buna, s-au aprins nervii dupa un esec cu Sportul, dar eu nu sunt de acord. Rapid e singura echipa care a batut-o pe Timisoara, s-a uitat prea repede asta".

Gaz Metan e la 3 puncte in spatele Rapidului si al Stelei. Pustai mai are de jucat meciuri cu Otelul, Dinamo si Steaua. Pe ultimele doua nu le ia in calcul pentru lupta la titlu:

"Dinamo are un punct in fata Stelei, nu stiu ce se mai gandesc dinamovistii la titlu. Merg pe mana provinciei, trofeul de campioana sigur nu ajunge in capitala!"

" Ce face omul asta e matematica pura!" - George Copos

S–a accidentat si Akaki

După Ovidiu Hoban, Alex Munteanu, ambii suspendaţi, Markovic şi Admir Aganovic, ambii accidentaţi, antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, nu–l va putea folosi, la Galaţi, nici pe Akaki Khubutia.

Cristi Pustai, tehnicianul grupării medieşene, are serioase probleme în alcătuirea primului "unsprezece" pentru întâlnirea cu liderul Oţelul. Pe lista indisponibililor, alături de Hoban, Alex Munteanu şi Aganovic s-a adăugat şi fundaşul georgian Akaki Khubutia. Întrucât a resimţit dureri la picior chiar în ziua în care medieşenii au plecat spre Galaţi, internaţionalul georgian a fost lăsat acasă de Pustai. "Am avut meciuri tari cu naţionala Georgiei, iar campionatul a fost foarte condensat. Am simţit, în meciul cu Urziceniul, dureri la picior, astfel că voi avea câteva zile de refacere. Va veni meciul cu Dinamo şi vreau cu tot dinadinsul să fiu apt în totalitate. Sper că băieţii vor reuşi să scoată un rezultat bun la Galaţi, pentru că avem foarte mare nevoie de puncte în aceste ultimele etape", a afirmat Akaki Khubutia. În locul său a fost inclus în lot ibericul Raul Martin del Campo.
Căpitanul grupării medieşene, Cristi Todea, spune că Gazul metan va avea un joc extrem de greu la Galaţi, având în vedere că întâlni o echipă neînvinsă acasă, în această ediţie de campionat. "Ne aşteaptă încă un joc foarte greu, având în vedere că vom întâlni liderul campionatului, o echipă care joacă foarte bine acasă şi care nu are nicio înfrângere pe teren propriu. Pentru noi, fiecare punct va conta pentru realizarea obiectivului, iar la Galaţi vrem să demonstrăm că suntem la nivelul adversarilor noştri. Stimuli avem pentru acest meci, urmează doar să îi punem în valoare", a declarat mijlocaşul Cristi Todea.

Dorinel Munteanu: "Nu suntem favoriţi cu Gaz metan"
Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat că deşi echipa sa nu este favorită în meciul cu Gaz metan Mediaş, are încredere că poate obţine victoria. "Nu pornim din postura de favoriţi, Mediaşul este o echipă care joacă bine, are planuri pentru Europa League şi se va bate să-şi îndeplinească acest obiectiv. Eu am însă încredere că jucătorii mei, ajutaţi şi de un public numeros, vor juca cu dăruire, cu un angajament total şi sper să câştigăm toate cele 3 puncte", a spus Dorinel Munteanu.
Antrenorul formaţiei gălăţene nu poate conta pe Gabriel Paraschiv, accidentat.

Oţelul, echipa probabilă: 12. Grahovac - 3. Râpă, 30. Perendija, 18. Sg. Costin, 23. Sălăgeanu - 26. I. Neagu, 29. Giurgiu - 7. L. Iorga, 37. Viglianti, 14. S. Ilie - 27. M. Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Rezerve: 1. Brăneţ, 16. Sârghi, 20. Cojoc, 8. Antal, 17. Buş, 15. Ibeh, 19. Punosevac.
Absenţi: G. Paraschiv (accidentat).
Gaz metan, echipa probabilă: 12. Pleşca - 16. R. Zaharia, 19. Fl. Lazăr, 3. Trtovac, 29. Vukadinovic - 21. Todea, 7. Kubala - 22. P. Pîrvulescu, 27. Eric de Oliveira, 20. D. Roman - 9. Liţu. Antrenor: Cristian Pustai.
Rezerve: 1. Vîtcă, 14. Raul Martin del Campo, 80. R. Miclea, 17. Dudiţă, 6. D. Bozeşan, 18. Bawab, 10. Fl. Bratu.
Absenţi: Markovic, Aganovic, Akaki Khubutia (accidentaţi), Hoban, Al. Munteanu (suspendaţi).
Arbitru: Augustus Constantin (Rm. Vîlcea).
Asistenţi: Adrian Vidan (Bucureşti), Florin Păunescu (Rm. Vîlcea).
Rezervă: Andrei Chivulete (Bucureşti).
Observatori: Dan Petrescu, Claudiu Popa (ambii Bucureşti).
Palmares: 7 4 2 1 11-5
Primul meci: 0-0 la Mediaş, în 25 noiembrie 2000.
Scor maxim: 3-0 la Galaţi, în 16 iunie 2001.
Singura victorie a medieşenilor la Galaţi: 1-0 la 19 septembrie 2009, în ultimul meci disputat la Galaţi.
În tur: 2-0.
Biletele pentru meciul cu Dinamo, de vineri
Biletele pentru partida Gaz metan Mediaş - Dinamo Bucureşti, programată luni, 2 mai, de la ora 18.30, se pun în vânzare după următorul program: vineri, între orele 15.00 şi 18.00; sâmbătă, între orele 11.00 şi 13.00, şi în ziua meciului, între 13.00 şi 18.00. Preţul unui bilet va fi de 20 lei în toate sectoarele stadionului.

27 apr. 2011

La Galaţi, cu gândul la revanşă

Antrenorul grupării din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari, Cristi Pustai, a afirmat, ieri, într–o conferinţă de presă, că gaziştii vor să îşi ia revanşa în faţa liderului Oţelul, după înfrângerea din tur, scor 2–0.

Medieşenii nu au uitat umilinţa din tur, când au fost învinşi, la revenirea pe propria arenă, după "exilul" de la Sibiu, de surprinzătorul lider al Ligii I, Oţelul Galaţi, cu 2-0. Drept urmare, atât antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, ct şi jucătorii, în frunte cu golgeterul echipei, brazilianul Eric de Oliveira, se gândesc la o revanşă, în meciul de joi.
"Pentru noi este încă un meci greu în deplasare. Dar, sperăm să reuşim să ne luăm revanşa, după ce, în tur, ne-au bătut ei, pe terenul nostru, la Mediaş. Ne dorim evoluţii bune până la final, în încercarea de a obţine cât mai multe puncte", a declarat "Profesorul", într-o conferinţă de presă.. În tur, Galaţiul s-a impus prin "dubla" lui Gabi Paraschiv, din repriza secundă.
Pustai a mai adăugat că, în acest final de sezon, e de aşteptat ca echipele care au un lot numeros să obţină rezultate mai bune. "Din acest program condensat din finalul sezonului, vor ieşi bine echipele cu loturi numeroase şi echilibrate. Avem câteva absenţe pentru meciul de joi, dar şi jucători care să suplinească aceste lipsuri", a mai spus tehnicianul grupării medieşene.
Pustai nu-i va putea folosi, în confruntarea cu "marinarii" de apă dulce, pe Ovidiu Hoban, Alex Munteanu, ambii suspendaţi pentru cumul de "galbene", precum şi de 2 ditre atacanţii din lor, spaniolul Raul Martin del Campo şi Admir Aganovic, accidentaţi.
La rândul său, brazilianul Eric afirmă că medieşenii vor să-şi ia revanşa şi să acumuleze cât mai multe puncte până la finalul sezonului, în încercarea de a prinde un loc de Europa League. "Va fi un meci foarte periculos. Rezultatul de joi este foarte important dacă vrem să ne calificăm în Europa League. Până la finalul campionatului ne gândim la Europa League. O să tragem tare în ultimele etape. Dacă avem mai mult noroc decât până, acum putem să obţinem calificarea în Europa", a spus golgeterul Gazului metan, Eric de Oliveira.
"Sigur, e nevoie de multă muncă pentru a ne impune la Galaţi. Dar ştim să ne batem şi o vom dovedi şi cu Oţelul, şi în celelalte partide, pentru că vom lupta până în ultima etapă pentru şansa noastră de a juca în Europa", a adăugat brazilianul.

Liga I, etapa a XXIX-a
Astăzi
FCM Tg. Mureş - Astra Ploieşti, ora 14.00, GSP TV
Unirea Urziceni - CFR Cluj, ora 16.00, GSP TV
FC Braşov -Victoria Brăneşti, ora 18.00, GSP TV
FC Vaslui - Universitatea Craiova, ora 20.30, Digi Sport
Joi, 28 aprilie
Dinamo Bucureşti - Gloria Bistriţa, ora 14.00, Antena 1
Oţelul Galaţi - Gaz metan Mediaş, ora 16.00, GSP TV
Pandurii Tg. Jiu - Steaua, ora 18.00, Digi Sport
Universitatea Cluj - FC Timişoara, ora 20.30, Digi Sport.
Partida Rapid Bucureşti - Sportul studenţesc s-a disputat aseară.
Clasament
1. Oţelul Galaţi 28 16 6 6 36-20 54 (+12)
2. FC Timişoara 28 13 14 1 50-32 53 (+11)
3. FC Vaslui 28 14 9 5 39-22 51 (+9)
4. Dinamo Bucureşti 28 13 8 7 57-43 47 (+5)
5. Rapid Bucureşti 28 12 10 6 37-19 46 (+4)
6. Steaua Bucureşti 28 13 7 8 36-23 46 (+4)
7. Gaz metan Mediaş 28 11 10 7 32-26 43 (+1)
8. CFR Cluj 28 9 11 8 40-34 38 (-4)
9. Astra Ploieşti 28 8 14 6 28-25 38 (-4)
10. Universitatea Cluj 28 10 8 10 40-47 38 (-4)
11. FCM Tg. Mureş 28 9 8 11 29-36 35 (-7)
12. FC Braşov 28 7 13 8 28-31 34 (-8)
13. Pandurii Tg. Jiu 28 8 9 11 31-39 33 (-6)
14. Gloria Bistriţa 28 8 8 12 30-38 32 (-13)
15. Univ. Craiova 28 6 8 14 28-39 26 (-16)
16. Victoria Brăneşti 28 4 10 14 29-50 22 (-20)
17. Unirea Urziceni 28 5 7 16 18-45 22 (-20)
18. Sportul studenţesc 28 5 2 21 28-47 17 (-25).
Etapa a XXX-a, 30 aprilie - 2 mai
Sâmbătă, 30 aprilie
Sportul studenţesc - FCM Tg. Mureş, ora 15.00, GSP TV
Victoria Brăneşti - FC Vaslui, ora 17.00, GSP TV
FC Timişoara - FC Braşov, ora 21.30, Digi Sport
Duminică, 1 mai
Universitatea Craiova - Unirea Urziceni, ora 14.00, GSP TV
Astra Ploieşti - Universitatea Cluj, ora 16.00, GSP TV
Pandurii Tg. Jiu - Rapid Bucureşti, ora 18.00, Digi Sport
Steaua Bucureşti - Gloria Bistriţa, ora 20.30, Digi Sport
Luni, 2 mai
Gaz metan Mediaş - Dinamo Bucureşti, ora 18.30, Digi Sport
CFR Cluj - Oţelul Galaţi, ora 20.00, Antena 1.

26 apr. 2011

Liţu: "Dacă a marcat Torres, trebuia să o fac şi eu"

Nu a mai marcat de mai bine de 10 etape, iar în urmă cu foarte puţin timp a fost aproape de o intervenţie chirurgicală la ligamente. După o lună şi jumătate de repaos, vârful de atac Alin Liţu a revenit pe gazon. A intrat pe finalul meciului cu Unirea Urziceni şi a marcat golul al doilea al medieşenilor. La fel ca şi idolul său, Fernando Torres, medieşeanul a marcat după o "secetă" de peste 900 de minute.
- Aline, felicitări! Cum e să simţi din nou bucuria golului?
- În primul rând, vreau să spun că sunt foarte fericit pentru că mi-am revenit cu piciorul, după o accidentare foarte urâtă. La un moment dat s-a pus chiar problema să mă operez. Am suferit o ruptură de ligamente, însă am avut noroc că membrana dintre oase s-a lipit şi astfel am evitat să ajung pe masa de operaţie. Am urmat un tratament şi o recuperare bună, aşa că iată-mă din nou pe teren. Chiar dacă în acest moment sunt în urmă cu pregătirea, voi recupera din mers pentru a fi mai în formă decât în momentul accidentării. Despre gol, ce să spun. S-a văzut, în momentele de după ce am marcat, cât de mult m-am bucurat pentru această reuşită. Aşteptam de mult acest gol.
- Ştiu că idolul tău este Fernando Torres, jucător care a marcat zilele trecute primul său gol la Chelsea după mai bine de 900 de minute. Dacă luăm în calcul şi pauza pe care ai fost nevoit să o ai, de la ultima ta reuşită au trecut, de asemenea, aproximativ 900 de minute, în campionat. Sincer, te aşteptai să dai gol acum?
- Hai să îţi spun ceva, la modul cel mai sincer. După ce am văzut că Torres a marcat i-am şi zis, sâmbătă seara, colegului meu de cameră, Dan Bozeşan, că voi intra şi voi marca cu Urziceniul. Am fost convins că, dacă Fernando Torres a spart gheaţa la Chelsea, va veni şi rândul meu să o fac, la Mediaş. Bine, dacă faci o comparaţie între noi, ieşim cam la fel doar la capitolul minute în care nu am marcat, pentru că preţul înclină balanţa în favoarea lui Torres. Dacă voi avea ocazia, vreau să marchez cât mai multe goluri, doar vreau să îmi depăşesc idolul (zâmbeşte).
- Cui vrei să îi dedici reuşita din finalul meciului cu Unirea?
- Mie, pentru că mi-am revenit după acea accidentare foarte urâtă, familiei mele, suporterilor şi întregului staff tehnic, care a avut încredere în mine.
- Povesteşte-ne cum a fost la gol...
- La fel ca şi în jocul cu Dinamo, din tur. Hoban a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar eu am plasat bine mingea, cu capul. M-am uitat lung după ea, să văd dacă nu o scoate portarul, am avut ceva emoţii, însă execuţia a fost măiastră. Fără speranţe pentru Cernea.
- Pentru voi urmează un tur de forţă, deoarece veţi da piept cu echipele mari din campionat. La ce să ne aşteptăm?
- Treaba stă foarte simplu. Vom scoate un rezultat bun la Galaţi, iar apoi vom bate acasă pe Dinamo, Steaua şi CFR Cluj. Nu vom mai pierde până la finalul campionatului.

25 apr. 2011

Horoba contestat de un grup de suporteri !

Sfintele Paști, vreo 7.000 de spectatori la stadion și intrarea liberă, aceasta a fost, duminică, rețeta succesului pentru echipa Gaz Metan Mediaș în confruntarea cu vicecampioana României, Unirea Urziceni, scor 2-0 (1-0). După cinci etape de secetă, elevii lui Cristi Pustai mai câștigă, din an...în Pasti câte o partidă, alimentând speranțele suporterilor într-o participare a alb-negrilor în Europa League. Asta doar pentru cei optimiști, căci realiștii i-au transmis deja printr-un banner directorului-general al clubului, "Pleacă Horoba". Partida a fost una cu destule ratări, gaziștii făcându-și obieciul de a lua la fiecare meci, la țintă, barele porții adverse. De data aceasta au făcut-o Hoban și Roman, golurile fiind înscrise de Alex. Muntean (min. 37) și Alin Lițu (min. 80). Mucalit, antrenorul principal al gaziștilor, a declarat la conferința de presă că dedică victoria familiei și în primul rând fiului din prima căsătorie, Chris, care tocmai a împlinit 18 ani. Altfel, i-a felicitat pe jucători, pe suporteri, dar și...pe sine pentru succesul obținut, în premieră, într-o zi sfântă. Iată mai jos golul marcat de Alin Liţu precum şi declaraţia lui Cristian Pustai, de la finalul partidei:


Articol scris de Ion Girnod

Markovici ratează tot sezonul după o operaţie nereuşită


Fundaşul stînga Zarko Markovic a fost supus zilele trecute la o nouă intervenţie chirurgicală la metatarsiene şi va rata întregul sezon actual.

Jucătorul de origine sîrbă a simţit dureri la gleznă în urmă cu ceva timp iar la un control medical efectuat săptămîna trecută medicii au descoperit că oasele nu s-au sudat complet după operaţia suferită la începutul acestui an.

“Am jucat în ultimele etape cu dureri la picior iar doctorii mi-au recomandat să merg la operaţie pentru că nu s-au sudat perfect oasele de la metatarsiene.

Intervenţia chirurgicală a fost reuşită iar acum voi mai sta cîteva zile în spital. Pe urmă voi fi nevoit să port ghips la picior iar peste o lună voi începe recupararea, astfel că la vară să fiu apt odată cu reunirea lotului după perioada de vacanţă”, a afirmat Markovic.

Gaz Metan Medias – Unirea Urziceni 2-0

Gaz Metan Medias obtine prima victorie dupa 6 etape, invingand cu scorul de 2-0 pe Unirea Urziceni.
De cinci etape nu mai cunoscuse Gaz Metan Medias gustul victoriei in Liga I, insa partida disputata chiar in ziua de Paste cu Unirea Urziceni parea momentul perfect pentru echipa lui Pustai sa isi treaca in cont prima victorie dupa aproape o luna. Ialomitenii erau o plaida umbra a echipei campioane, fiindu-le destinata retrogradarea in liga secunda, o retrogradare ce nu mai putea fi evitata in aceste conditii.

Asezarea defensiva a ialomitenilor a pus mari probleme echipei lui Cristi Pustai, care desi a incercat din rasputeri sa atace, a fost nevoita sa se multumeasca cu o posesie zdrobitoare, insa sterila. Jocul devine din ce in ce mai haotic, mediesenii incepand insa in cele din urma sa isi creeze ocazii, dar Bawab nu a putut sa il invinga pe Cernea din situatii destul de clare. Dreptatea isi face loc insa pana la pauza, Alex Munteanu reusind sa deschida scorul cu un sut sec din 10 metri dupa o pasa inteligenta a lui Pirvulescu (’38). Mediasul se dezlantuie dupa reusita lui Munteanu si rateaza o mare ocazie prin Eric, scapat singur cu Cernea (’39) si loveste de doua ori bara in aceeasi faza prin Hoban si Dan Roman (’40).

Mediesenii continua sa fie periculosi in partea secunda, iar Unirea incearca sa dea si dea lovitura pe contraatac. In minutul 80, gazdele isi dubleaza avantajul, cand Litu reia superb cu capul peste Cernea pentru a marca al patrulea gol al sezonului pentru Gaz Metan. Final cu victorie pentru medieseni, care revin in lupta pentru un loc in cupele europene, in timp ce Unirea are sentinta semnata in acest sezon.

Gaz Metan Medias – Unirea Urziceni 2-0 (1-0)
Stadion:
Gaz Metan (Medias). | Spectatori: 4.000
Au marcat:
A.Munteanu ’38, Litu ‘80
Cartonase galbene:
A.Munteanu ’38 , Litu ’80 / Toba ’52, Muzac ‘63
Cartonase rosii: -.

Gaz Metan Medias
: Plesca - Hoban, Fl.Lazar, Akaki, Buzean - A.Munteanu (’61 Dudita), Todea, Eric de Oliveira, Pirvulescu – Bawab (’58 Bozesan), D.Roman (’73 Litu).
Rezerve: Vitca, Trtovac, R.Miclea, Fl.Bratu.
Antrenor: Cristi Pustai.

Unirea Urziceni: Cernea - Busca, Mera, Nicu, Ionita (’60 Scarlatescu) – Toba (’79 Tene), Patras, Muzac (’86 Marcu), Tosca, Senin - Rusescu.
Rezerve: Curca, Lupu, Onicas.
Antrenor: Marian Pana.

23 apr. 2011

Obligatoriu 3 puncte!

Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, nu concepe alt rezultat decât victoria la finalul întâlnirii cu uniriştii din Urziceni. medieşenii n–au mai câştigat de 5 etape.

Fără succes de 5 meciuri, în campionat, gaziştii nu concep să nu ia 3 puncte, chiar în ziua de Paşte, cu una dintre formaţiile aflate în subsolul clasamentului, Unirea Urziceni.
Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, se aşteaptă la un meci deloc uşor, susţinând că Unirea este o echipă ce aglomerează mijlocul terenului la meciurile din deplasare. "Urziceniul este o echipă care joacă un modul 4-5-1 în deplasare, însă duminică vom face tot posibilul ca, la finalul jocului, să câştigăm, pentru a acumula 43 de puncte", a afirmat Pustai într-o conferinţă de presă.
Pustai are destule bătăi de cap în alcătuirea primului "unsprezece", mai mulţi jucători fiind incerţi. Tehnicianul nu exclude însă posibilitatea ca Liţu, Florin Lazăr sau Pîrvulescu să fie folosiţi în confruntarea cu gruparea din Urziceni. "Se pare că nu îl putem folosi pe Radu Zaharia în acest meci, pentru că a suferit o contractură, nu este refăcut în totalitate până la această oră. De asemenea, vor lipsi Markovic, care miercuri s-a operat, şi Aganovic, suspendat. Din fericire, Liţu, Lazăr şi Pîrvulescu au reînceput antrenamentele, iar până la ora jocului vom vedea pe care dintre aceştia 3 putem conta”, a mai spus Pustai.

Cristi Pustai: Vom incerca sa obtinem victoria si in memoria lui Pistia

Unul dintre cei mai pătimaşi antrenori pe care i-a avut municipiul de pe Târnava Mare, Nicolae Piştia, s-a stins din viaţă miercuri la vârsta de 76 de ani şi va fi înhumat sâmbătă la ora 12. Vestea dispariţiei celui care i-a îndrumat primii paşi în fotbal lui inclusiv tehnicianului Cristi Pustai (alături de alţi vreo 1.500 de localnici, în cei 40 de ani de activitate, între care unul dintre cei mai valoroşi rămâne fostul căpitan al "naţionalei" şi al "roş-albaştrilor", Marius Baciu) l-a bulversat pe actualul antrenor al "alb-negrilor".
Acesta a declarat vineri, la conferinţa de presă dinaintea partidei de duminică de la ora 18, cu Unirea Urziceni că
"vom încerca şi în memoria acestuia, pentru care, cu siguranţă va fi păstrat un moment de reculegere, să obţinem victoria în partida respectivă, pierderea sa fiind una imensă pentru fotbalul medieşean". Altfel, Pustai recunoaşte că adversarul din chiar prima zi de Paşti nu mai este echipa din urmă cu doi-trei ani, existând premise ca partida în speţă să fie câştigată fără probleme chiar dacă vor absenta R. Zaharia şi Aganovic (accidentaţi) şi Markovic (operat).
Prezent şi el la conferinţă "jolly-joker"-ul echipei Ovidiu Hoban a susţinut că dimpotivă "partida este una foarte dificilă, presiunea fiind în primul rând pe noi, pentru că nu am mai câştigat de 5 etape. Sper ca publicul, profitând de faptul că intrarea este liberă să fie alături de noi şi să ne susţină, pentru a reuşi să obţinem şi mai multe puncte în clasament decât în campionatul precedent".

22 apr. 2011

Turneu Internaţional de tenis la Mediaş

Clubul Sportiv ProAS Sibiu în parteneriat cu Primăria Mediaş, prin Direcţia pentru Cultură organizează în perioada 1-8 mai, Turneul Internaţional de tenis pentru juniori sub 18 ani, inclus în circuitul Federaţiei Internaţionale de Tenis 2011, grad 3. Turneul de tenis se află la cea de a-a 35-a ediţie, primele 29 desfăşurându-se la Mamaia, iar de 5 ani această competiţie se desfăşoară la Mediaş. În acest an, vor participa la turneul de tenis 124 de sportivi din 34 de ţări, cum ar fi Anglia, Austria, Algeria, Belgia, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Italia, Lituania, Germania, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Spania, Serbia, Turcia, Ungaria, Vietnam şi bineînţeles, România. "Ţara noastră are nevoie de organizarea de astfel de competiţii pentru a putea lansa jucători în fruntea clasamentelor internaţionale. Câştigătorii acestui concurs vor obţine puncte ITF şi dreptul de a participa pe tabloul turneelor de profesionişti”, au precizat organizatorii turneului.
Această competiţie sportivă îşi propune să popularizeze sportul ca factor de educaţie pentru copii, să promoveze valorile naţionale şi locale în acest sport şi să promoveze imaginea zonei Sibiului, a Mediaşului în lume, având în vedere numărul mare de ţări participante an de an.

20 apr. 2011

Cristian Pustai : ,,Am luat gol prea repede , pentru planul gandit de noi''

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a declarat, luni, după înfrângerea din meciul cu FC Vaslui, scor 0-3, ca echipa a luat prea repede gol pentru planul gandit inaintea meciului.
"La acest scor îmi este foarte greu să mai comentez ceva. A fost o victorie clară şi meritată a Vasluiului. Planul meu cu care am venit aici s-a năruit. Am încercat să jucăm la 0-0, iar pe final să riscăm, însă socoteală de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Îmi doresc să ne revenim cât mai repede, să uităm acest duş rece. Ne pregătim de meciul cu Urziceni, pentru că nu am mai câştigat de la partida cu Pandurii. În această seară, Vasluiul, care are jucători experimentaţi, a ajuns repede la 2-0, apoi a picat şi golul trei dintr-o gereşeală mare în apărare. La acest scor e greu să mai reintri în joc, să mai opui rezistenţă. În repriza a doua ne-am găsit mai mult în teren, dar ei puteau mări diferenţa. Dacă înscriam repede în repriza a doua, poate mai reuşeam ceva. Am greşit mult şi nepermis în acest meci", a spus Pustai.

19 apr. 2011

Play Off Meciul 3 CSM Oradea 75 - 89 Gaz Metan Medias

CSM Oradea a fost eliminată din play-off-ul Campionatului Naţional, Divizia A, de către Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 0-3. După cele două victorii obţinute de Gaz Metan la Mediaş, azi, luni, 18 aprilie, medieşenii au obţinut al treilea succes care pune capăt seriei. Fără Mandici, Oradea a fost de nerecunoscut în unele momente însă publicul a crezut în echipă până în ultima secundă a partidei câştigate de oaspeţi: 75-89.

Partida a debutat sub nota de echilibru fiind practic un duel între pivoţii Ionuţ Drăguşin şi Sasha Topchov. La 4-6 Marici a reuşit un coş de trei puncte: 7-6 iar la 9-10 acelaşi Marici a marcat de la distanţă pentru 12-10. A fost ultima dată când Oradea a condus în acest meci. A fost 16-16 pentru ca sfertul unu să se încheie cu scorul de 20-23, Jucan de la oaspeţi, reuşind un coş de două puncte pe ultima secundă.

Oaspeţii au profitat de prima posesie a sfertului secund şi au început sarabanda aruncărilor de trei puncte, două reuşite consecutive ale lui Howell şi Tudor Dumitrescu, replica venind de la Schachtner. Dumitrescu a mai pus trei coşuri de trei ajungând la un procentaj perfect: 4 aruncări de trei puncte, toate reuşite iar intrarea pe teren a lui Titus Nicoară a asigurat medieşenilor superioritatea sub panouri. Marici s-a zbătut, a ţinut Oradea cât de cât în joc însă oaspeţii au marcat la foc continuu şi aveau la pauza mare un avantaj considerabil: 38-53.

În pauză au fost premiate performerele ultimei săptămâni, echipa de copii de la CSM Oradea şi cea de gimnaziu, de la CN Mihai Eminescu, laureate la nivel naţional.

Tot la pauză, Mandici a intrat în vestiarul colegilor săi, alături de Cristi Achim iar revirimentul s-a văzut în primele minute din sfertul trei când Oradea s-a apropiat la 10 puncte: 45-55 iar apoi la 51-61. De fiecare dată oaspeţii au ştiut să dea replica cu mult calm şi să rămână la timonă, fără a permite orădenilor să se apropie: 57-73.

Speranţele orădenilor, de a recupera 16 puncte în ultimele 10 minute s-au dovedit deşarte. Oaspeţii nu le-au permis orădenilor să vină la mai mult de 12 puncte iar finalul a consemnat un rezultat conform cu realitatea din teren: 75-89.

Mandici a fost înlocuit de Bosko Stojakovici însă acesta, aflat la primul meci la Oradea, nu s-a putut acomoda în nicun fel la joc, exact când echipa avea mai mare nevoie, Mitchell acumulând, de timpuriu, patru greşeli personale.

Orădenii şi-au luat la revedere de la public de la acest sezon. prin locul 6 din clasamentul final, cu performanţa de a fi oferit spectatorilor orădeni posibilitatea de a vedea la Oradea un meci de play-off.

CASETA TEHNICĂ
CSM Oradea – Gaz Metan Mediaş 75-89
SCORUL ÎN SERIE: 0-3
Scorul pe sferturi: 20-23, 18-30, 19-20, 18-16

CSM Oradea: Ştefan, Marici 22, Paşca 8, Topchov 9, Torok 9, Lazar 2, Mitchell 12, Schachtner 13. Antrenor: Cristian Achim.

Gaz Metan: Ivanovici 11, Drăguşin 22, Dumitrescu 18, Muntean, Velikovici 10, Howell 5, Jucan 8, Nicoară 13, Kinlock 2. Antrenor: Bruno Soce. www.bcgazmetanmedias.ro

18 apr. 2011

Euro-Pa GAZ METAN !

Gaz Metan a pierdut fara drept de apel meciul de la Vaslui , scor 3-0 , pentru formatia gazda .

Atat Otelul Galati cat si Poli Timisoara au facut pasi gresiti in aceasta etapa, astfel ca formatia lui Viorel Hizo se putea apropia la doar doua puncte de lider, lupta pentru titlu fiind din ce in ce mai interesanta. Mediesenii veneau la Vaslui fara cel mai bun jucator, Eric de Oliveira, menajat pentru duelul de la finalul saptamanii cu Unirea Urziceni.

Apararea aglomerata a mediesenilor a pus mari probleme in primul sfert de ora pentru vasluieni, care au gasit insa bresa pe care o sperau in minutul 19, cand Stetca l-a faultat imprudent in careu pe Adailton. Dupa ce Coltescu s-a razgandit de trei ori daca acorda sau nu penalty, consultandu-se indelung cu asistentul Stelian Slabu, Wesley transforma lovitura de la 11 metri (’21), invitandu-I astfel pe oaspeti la atac. Adailton e aproape sa faca 2-0 dupa o actiune individuala de toata frumusetea, dar oaspetii devin din ce in ce mai periculosi, fiind gata sa egaleze la capatul unei iesiri total hazardate a lui Kuciak. Mediesenii domina perioada mediana a reprizei, insa cei care inscriu sunt tot vasluienii, Adailton avand o detenta senzationala de langa Markovic pentru a inscrie cu capul (’36). Dominarea totala a moldovenilor se concretizeaza pe tabela in minutul 41, Bello reluand superb cu capul din 12 metri o centrare a aceluiasi Adailton, apararea medieseana fiind parca somnambula. Adailton e aproape sa faca 4-0, insa suteaza direct in Stetca din 10 metri, astfel ca la pauza elevii lui Hizo aveau “doar” 3-0!

Vasluienii ies prea relaxati de la cabine, insa Mediasul nu reuseste sa profite desi apasa pe acceleratie. Kuciak ii blocheaza la limita pe Roman (’56) si Bawab (’61), in timp ce moldovenii se multumesc sa opreasca atacurile adverse, nemaiconcentrandu-se pe faza ofensiva. Iesirile sporadice ale gazdelor pe contra au fost stricate de “floricelele” lui Wesley sau de ratarile incredibile ale lui Genchev si Wesley, acestia nu putand sa il invinga pe Stetca din 6, respectiv 10 metri (’80). Kuciak isi mai salveaza echipa de la alte doua goluri ca si facute ale lui Bawab, pastrand pe tabela scorul de forfait si dupa cele 90 de minute regulamentare.

Victoria echipei lui Hizo o aduce la doar 2 puncte in spatele liderului Otelul, animand tot mai mult lupta pentru titlu. Daca pana acum sperau la un loc de cupa europeana, mediesenii se indeparteaza tot mai mult de acest obiectiv, fiind pe pozitia a saptea, cu 40 de puncte.



FC Vaslui – Gaz Metan Medias 3-0 (3-0)
Stadion:
Municipal (Vaslui) | Spectatori: 3.000
Au marcat:
Wesley ’21, Adailton ’36, Bello ‘41
Cartonase galbene:
Ad.Gheorghiu ’22, Wesley ‘45+2, R.Costin ’51, Milanov ‘54 / Markovic ’37, R.Zaharia ’41, Todea ’44, Bozesan ‘58
Cartonase rosii:

FC Vaslui
: Kuciak - Genchev, Papp, Cânu, Milanov – Ad.Gheorghiu (’64 Milisavljevic), R.Costin, Wesley, Sânmărtean – Adailton (’70 Rivas), Bello (’80 Temwanjera).
Rezerve: Cerniauskas, Campano, Annang, Bălace.
Antrenor: Viorel Hizo.

Gaz Metan Medias: Pleşca - Vujadinovic, Trtovac, Akaky, Zaharia – Markovic (’46 Bawab), Todea - Hoban, R.Miclea (’62 Al.Munteanu), Bozeşan (’77 Dudita) - D Roman.
Rezerve: Vâtcă, Buzean, Kubala, Bratu.
Antrenor: Cristian Pustai.

Liga a V–a de fotbal

Mediaş, Zona Est, etapa a XV-a
Gloria Şmig - Recolta Alma 5-1
Progresul Dumbrăveni - FC 03 Laslea 5-0
Stăruinţa Laslea - Arsenal Dîrlos 1-0
FC Curciu - Athletic Păucea 4-3
Speranţa Biertan - Romii Buzd 5-2
Clasament
1. FC Curciu 15 13 1 1 59-18 40 (+16)
2. Gloria Şmig 15 11 1 3 54-16 34 (+10)
3. Recolta Alma 15 9 2 4 42-23 29 (+8)
4. Progresul D-veni 15 8 1 6 41-27 25 (+1)
5. Speranţa Biertan 15 6 2 7 36-35 20 (-4)
6. Stăruinţa Laslea 15 6 2 7 27-31 20 (-4)
7. Arsenal Dîrlos 15 6 0 9 31-24 18 (-3)
8. Athletic Păucea 15 4 2 9 29-42 14 (-7)
9. Romii Buzd 15 4 0 11 33-65 12 (-9)
10. FC 03 Laslea 15 1 1 13 11-88 4 (-17).
Etapa a XVI-a, joi, 28 aprilie, ora 17.30
Recolta Alma - Speranţa Biertan (în tur 2-2)
FC 03 Laslea - Gloria Şmig (0-5)
Arsenal Dîrlos - Progresul Dumbrăveni (0-3)
Athletic Păucea - Stăruinţa Laslea (1-6)
Romii Buzd - FC Curciu (2-7).

Mediaş, Zona Vest, etapa a XV-a
AS Valea Viilor - FC Inter Micăsasa 4-2
Viitorul Agîrbiciu - Viitorul Tîrnava 0-4
Spicul Şeica Mare - Amicii Copşa Mică 6-2
Cetate Moşna - Tractorul Ighiş 5-0
FLAPO Paucea - Recolta Boian 6-2
Clasament
1. Amicii Copşa Mică 15 11 1 3 40-22 34 (+13)
2. Spicul Şeica Mare 15 7 5 3 48-26 26 (+2)
3. AS Valea Viilor 15 8 2 5 44-36 26 (+2)
4. Viitorul Agîrbiciu 15 8 1 6 37-32 25 (+1)
5. FLAPO Paucea 15 7 3 5 37-27 24 (0)
6. Cetate Moşna 15 8 0 7 39-35 24 (0)
7. Recolta Boian 15 7 1 7 47-38 22 (+1)
8. Viitorul Tîrnava 15 6 4 5 21-19 22 (+1)
9. FC Inter Micăsasa 15 3 2 10 32-45 11 (-10)
10. Tractorul Ighiş 15 0 1 14 10-75 1 (-20).
Etapa a XVI-a, joi, 28 aprilie, ora 17.30
FC Inter Micăsasa - FLAPO Paucea (în tur 1-4)
Viitorul Tîrnava - AS Valea Viilor (0-4)
Amicii Copşa Mică - Viitorul Agîrbiciu (1-2)
Tractorul Ighiş - Spicul Şeica Mare (2-8)
Recolta Boian - Cetate Moşna (0-2)
Jucători suspendaţi: Florin Mara (Gloria Şmig), Nicolae Medeşan (FLAPO Păucea).

Liga a IV–a

Doar 5 goluri s–au marcat în cele 4 partide ale etapei a XVI–a a primului eşalon judeţean, în weekend.

Etapa cu numărul 16 din Liga a IV-a a fost una săracă în goluri. În meciurile de la sfârşitul săptămânii trecute s-au înscris doar 5 goluri, 3 jocuri încheindu-se cu scorul de 1-0, iar cel de-al patrulea, cu o victorie a gazdelor, CS Agnita, cu 2-0, în faţa formaţiei din Avrig.
La vârful clasamentului, situaţia e neschimbată. Lider e, în continuare, Sevişul Şelimbăr, după succesul cu 1-0 de la Copşa Mică. Ocupanta locului secund, echipa a doua a grupării de pe "Municipal", CSU Voinţa, a câştigat la "masa verde" cu Şcoala de Fotbal "M. Stănescu", iar Sparta s-a impus acasă cu 1-0 în faţa celor de la Tălmaciu.

FC Cisnădie II - Unirea Ocna Sibiului 1-0 (1-0)
A marcat A. Mărginean '23 - autogol.
FC Cisnădie II: F. Toderaş, L. Csaszar, L. Şoaită, S. Pârvu, M. Arcaş, N. Clonţiu, A. Herciu, M. Stârcea (I. Diaconu '90), I. Bărculeţ, D. Grecu, C. Drăghiciu {(D. Levezean '33)(A. Vitan '86)}. Antrenor Dan Călinescu.
Unirea: M. Dragomir, A. Mărginean, E. Baboş, I. Bunaciu, A. Mateescu, M. Pârvu, N. Neamţu, D. Dumitru (Şt. Ciovică '46), I. Costea, G. Verman, V. Pocan. Antrenor Aurelian Rusu.
Arbitru Adrian Pavel. Asistenţi: Ioan Rădoi şi Bogdan Lucescu. Observator Sorin Lucescu.

Sparta Mediaş - FC Tălmaciu 1-0 (0-0)
A marcat A. Man '7.
Sparta: I. Neacşa, S. Stroia, M. Morar, R. Racoţi, G. Hampu (C. Jiga '68), C. Cătană (T. Cîrdian '79), I. Lunca, S. Rotar, V. Stoica (V. Tănase '46), A. Man, C. Anghel. Antrenor Ioan Duma.
FC Tălmaciu: D. Achim, A. Pleşa (I. Bolota '57), A. Fekete, I. Fekete, C. Şoimu, T. Morar, C. Olariu, Şt. Ţiţirigă, I. Rus, A. Beu (A. Roth '79), A. Bârză (A. Olariu '83). Antrenor Ioan Păţan.
Arbitru Marian Bordean. Asistenţi: Ionuţ Popa şi Gheorghe Loloiu. Observator Ovidiu Comşea.

CS Agnita - FC Avrig 2-0 (1-0)
Au marcat: A. Avram '16, Ov. Lupşa '90.
CS Agnita: F. Ţerbea (A. Veza '90), Şt. Păun, A. Ionele (M. Stănciulescu '65), A. Avram, M. Lungu, D. Jecan (Mihai Radu '46), M. Cionca, D. Blaga, R. Rotariu, Ov. Lupşa, E. Avram (V. Drăgan '90). Antrenor Mircea Vasiu.
FC Avrig: F. Anghel, I. Ecobici, D. Maxim, S. Laiu, A. Handaric, A. Leuţă, F. Popescu, D. Babi (C. Berbecea '85), V. Duţă (Şt. Mereş '46), M. Cosovan, F. Cismaş (M. Dobrică '75). Antrenor Ştefan Mereş.
Arbitru Andrei Ţiţii. Asistenţi: Răzvan Oprea şi Adrian Epure. Observator Ioachim Tilea.

Amicii Copşa Mică - Sevişul Şelimbăr 0-1 (0-0)
A marcat C. Trohin '65.
Amicii: C. Istvan, V. Goia, V. Pârţu, M. Macarei, A. Godeanu, S. Blanga, M. Popa, D. Ciobanu, P. Calo (B. Suciu '64), S. Cetner, H. Luca (A. Tocu '54).
Sevişul: A. Voicu, R. Purima, M. Călinescu, C. Trohin, M. Popa, I. Frăţilă, R. Corcoveanu (A. Martin '75), G. Tănase, M. Risti, B. Frăţilă, P. Dragomir (I. Megheşan '71). Antrenor Ioan Luca.
Arbitru Călin Lazăr. Asistenţi: Cristian Mailat şi Rareş Făgărăşan. Observator Lucian Gherdea.

Liga a IV-a etapa a XVI-a
FC Cisnădie II - Unirea Ocna Sibiului 1-0 (1-0)
Sparta Mediaş - FC Tălmaciu 1-0 (0-0)
Amicii Copşa Mică - Sevişul Şelimbăr 0-1 (0-0)
CS Agnita - FC Avrig 2-0 (1-0)
CSU Voinţa II - Şc. F. ”M. Stănescu" 3-0 *
ASA Sibiu a stat.
* "la masa verde".
Clasament
1. Sevişul Şelimbăr 14 12 1 1 44-5 37 (+16)
2. CSU Voinţa II 15 11 2 2 37-12 35 (+8)
3. Sparta Mediaş 15 10 2 3 38-14 32 (+8)
4. CS Agnita 14 8 1 5 30-18 25 (+4)
5. Amicii Copşa Mică 14 6 1 7 18-25 19 (-2)
6. FC Cisnădie II 15 5 4 6 15-23 19 (-5)
7. FC Avrig 15 4 4 7 23-23 16 (-5)
8. Unirea Ocna Sib. 14 4 4 6 19-32 16 (-6)
9. FC Tălmaciu 14 3 3 8 11-28 12 (-9)
10. ASA Sibiu 13 3 2 8 18-33 11 (-8)
11. ”M. Stănescu" 15 0 2 13 7-44 2 (-19).
Şcoala de Fotbal ”M. Stănescu" s-a retras din campionat la finele turului şi pierde restul meciurilor cu 3-0, la "masa verde".
Etapa a XVII-a, sâmbătă 23 aprilie, ora 11.00
ASA Sibiu - FC Cisnădie II (în tur 1-3)
Unirea Ocna Sibiului - Sparta Mediaş (1-8)
FC Tălmaciu - CSU Voinţa II (0-2)
Sevişul Şelimbăr - CS Agnita (2-2)
Şc. F. ”M. Stănescu" - Amicii Copşa Mică (1-2)
FC Avrig stă.

Totul despre Fc Vaslui - Gaz Metan

Viorel Hizo: "Gaz Metan Mediaş este o echipă care ştie să se închidă, care ştie să se apere foarte bine. O formaţie masivă, care îşi creează ocazii şi faze fixe"
FC Vaslui

Tehnicianul Viorel Hizo a declarat că meciul cu Gaz Metan Mediaş este unul din cele mai grele de pe teren propriu până la finalul acestui sezon: "Nu ne aşteaptă o partidă uşoară, există o presiune imensă pe noi deoarece ne dorim să câştigăm acest campionat. Cred că merităm să câştigăm titlul prin cum arată şi ce joacă echipa în acest moment. Gaz Metan Mediaş este o echipă care ştie să se închidă, care ştie să se apere foarte bine. O formaţie masivă, care îşi creează ocazii şi faze fixe. Au jucători buni, care, dacă sunt lăsaţi, pot crea surprize. Partida cu Gaz Metan este una din cele două meciuri grele care ne aşteaptă pe teren propriu până la finalul acestui campionat".

Mijlocaşul William Gerlem a fost reprimit la antrenamente, după două luni şi jumătate în care s-a pregătit cu echipa a doua. Gerlem a fost suspendat la 4 februarie, ca urmare a faptului că nu a respectat indicaţiile antrenorului Viorel Hizo din timpul meciului amical cu Şurtan Guzar (Uzbekistan), iar când tehnicianul a decis să-l înlocuiască pe jucătorul brazilian, acesta a avut o reacţie verbală violentă la adresa stafului tehnic al echipei moldovene. "Am comunicat către ligă faptul că expiră azi cele trei luni în care jucătorul a fost suspendat. Am încheiat un act adiţional la contractul pe care îl are cu Vasluiul, jucătorul reluându-şi antrenamentele alături de ceilalţi componenţi ai lotului. Faptul că i-a expirat perioada de suspendare nu înseamnă că jucătorul va şi evolua. El se va pregăti alături de colegii lui şi, în funcţie de randamentul pe care îl va da, şi-ar putea găsi un loc în echipă. Dacă va mai comite acte de indisciplină, vom lua din nou măsuri împotriva lui", a declarat Hizo.

Echipa probabilă: Kuciak - Genchev, Papp, Cânu, Milanov - Ad.Gheorghiu, R.Costin, Wesley Lopes, L.Sânmărtean - Adailton, Yero Bello; Antrenor: Viorel Hizo; Accidentat: Gladstone; Suspendaţi: -; Rezerve: Cerniauskas, Bălace, Pouga, Milislavljevici, Zmeu, Farkas, Temwanjera

Desi au avut la dispozitie sase zile pentru a pregăti meciul cu Gaz Metan Mediaş, fotbalistii Vasluiului au avut de suferit săptămâna aceasta din cauza precipitatiilor abundente. În ultimele zile, atât terenul de antrenament, cât si "Municipalul" au fost acoperite cu apă, fapt ce a îngreunat buna desfăsurare a sedintelor de pregătire. Ieri, la orele prânzului gazonul de pe stadionul mare se prezenta în conditii foarte grele, suprafata de joc mustind de apă. Acest lucru va fi un impediment pentru ambele echipe, întrucât si FC Vaslui si Gaz Metan Mediaş au fotbalisti tehnici ce preferă un joc combinativ.

ULTIMUL MECI (Gloria Bistriţa - FC Vaslui 1-1)
Au marcat: 0-1 Mike Temwanjera (8), 1-1 Liviu Băjenaru (63 p)
Bistriţa: 22. Albuţ - 14. Achim, 27. Szukala, 6. Corallo, 5. Velcovici - 29. Anton, 15. Nalaţi - 21. Keita, 30. Băjenaru (24. Ene '90+2), 26. I. Iordache (17. Săceanu '81) - 11. Bâlbă (4. V. Năstase '83). Antrenor: Nicolae Manea. Director tehnic: Florin Halagian.
Vaslui: 1. Kuciak - 4. Genchev, 3. Papp, 28. Cânu, 20. Milanov (9. Pouga '85) - 8. Ad. Gheorghiu (11. Milislavljevici '67), 30. R. Costin, 80. Wesley, 18. Sânmărtean - 10. Adailton, 19. Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.
Cartonaşe galbene: Băjenaru '10, Corallo '84 - Sânmărtean '34, Temwanjera '39, Genchev '45, Cânu '63


Desi a condus cu 1-0 la Bistrita, echipa FC Vaslui n-a reusit decat un egal cu Gloria, ratand sansa de a se apropia de Otelul (care a pierdut cu Steaua) si Timisoara (care a facut egal cu Pandurii). Moldovenii au dominat meciul, dar au ratat mult, iar ocaziile s-au razbunat. Ieri Otelul a facut 3-3 cu Dinamo, astfel ca daca "galben-verzii" vor reusi sa castige cele 3p cu Gaz Metan se vor apropia la 2p de galateni! In tur, echipa lui Hizo a facut 0-0 la Mediaş, dar acum nu mai are voie sa se multumeasca cu un punct, avand mare nevoie de victorie, pentru a se apropia de locurile 1-2. Patronul Porumboiu le-a cerut jucatorilor sa faca 6p cu Mediaş si CFR, promitandu-le un bonus de 5.000 de euro. Jucatorii vasluieni trebuie sa traga tare in acest final de campionat, intrucat daca vor castiga titlul vor fi premiati cu 125.000 de euro fiecare!

1 Oţelul Galaţi 53 27 16 5 6 36 20 16
2 FC Timişoara 52 26 13 13 0 48 29 19
3 FC Vaslui 48 26 13 9 4 36 21 15
4 Steaua Bucureşti 46 27 13 7 7 36 22 14
5 Dinamo Bucureşti 44 27 12 8 7 56 43 13
6 Rapid Bucureşti 42 26 11 9 6 34 17 17
7 Gaz metan Mediaş 40 26 10 10 6 30 23 7
8 Astra Ploieşti 37 27 8 13 6 28 25 3
9 CFR 1907 Cluj 34 26 8 10 8 37 32 5
10 Pandurii Târgu-Jiu 33 27 8 9 10 30 37 -7
11 Universitatea Cluj 32 26 8 8 10 35 47 -12
12 Gloria Bistriţa 31 27 8 7 12 30 38 -8
13 FCM Târgu-Mureş 31 26 8 7 11 25 36 -11
14 FC Braşov 30 26 6 12 8 24 28 -4
15 Universitatea Craiova 26 26 6 8 12 27 34 -7
16 Victoria Brăneşti 22 26 4 10 12 29 44 -15
17 Unirea Urziceni 22 27 5 7 15 18 43 -25
18 Sportul Studenţesc Bucureşti 14 27 4 2 21 26 46 -20


Gaz Metan Mediaş

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că meciul cu FC Vaslui va fi unul extrem de dificil, adăugând că formaţia din Moldova are şanse reale la titlul de campioană: "Avem un meci extrem de dificil cu o echipă care are încă şanse reale de a câştiga titlul de campioană a României. Noi în acest retur am jucat destul de bine în deplasare, am pierdut greu şi la Timişoara şi la Rapid şi sperăm că la Vaslui vom reuşi să facem mai mult. Au fost aceste trei meciuri jucate la Mediaş, toate jocurile bune ca aspect tactic şi tehnic, dar ca finalitate mai puţin reuşită. Dacă am fi reuşit să câştigăm cel puţin două meciuri, alta ar fi fost situaţia noastră în clasament acum. Am avut foarte multe ocazii de a marca, dar pe care, din păcate, le-am ratat. Asta ne ridică anumite semne de întrebare, dar în acelaşi timp ne dă speranţe că jocul bun ne va aduce şi finalitatea rezultatelor dorite de noi".

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Trtovac, Khubutia, Vukadinović - Bawab, Hoban, Todea, Pârvulescu - Eric de Oliveira, Fl.Bratu; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentat: Buchta; Suspendaţi: -; Rezerve: Vâtcă, Miclea, Bozeşan, Roman, Kubala, Del Campo, Aganović

ULTIMUL MECI (Gaz Metan Mediaş - FC Braşov 0-0)
Au marcat: -
Mediaş: 12. Pleşca - 16. R. Zaharia (6. Bozeşan '46), 3. Trtovaci, 13. Akaki, 29. Vukadinovici - 21. Todea, 15. Hoban - 18. Bawab, 27. Eric de Oliveira, 22. Pârvulescu (80. Miclea '58) - 10. Fl. Bratu (20. Roman '46). Antrenor: Cristian Pustai.
Braşov: 13.Kajcsa - 21. Rusu, 4. Diego Gaucho, 15. Oros, 12. Cr. Ionescu - 25. Toloza - 5. Fl. Stângă, 10. Ilyeş (14. Distefano '78), 26. Wiliams - 16. Nuno Viveiros (27. Năstăsie '58), 7. Chipciu (6. Majernik '87). Antrenor: Antonio Conceicao.
Cartonaşe galbene: Chipciu '50, Wiliams '88, Gaucho '90+1


Desi a jucat trei partide la rand acasa, Gaz Metan n-a obtinut 9p asa cum isi planificase, reusind doar trei rezultate de egalitate. Echipa lui Pustai s-a indepartat de Europa League, fiind la 4p de Dinamo si la 6p de Steaua. In plus, va avea un meci extrem de greu la Vaslui unde in mod normal nu prea are cum sa castige punct(e), dar isi va propune sa obtina un rezultat de egalitate. Un punct castigat pe "Municipalul" vasluian, coroborat cu inca 3 in meciul cu Urziceni ar face ca gazistii sa mai spera la calificarea in premiera in Europa League.

Sport 365 va recomandă:
FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş este meci de 1, dar cu siguranta moldovenii vor avea mult de munca pentru a castiga cele 3p. Ambele echipe au remizat in etapa precedenta, gazdele 1-1 la Bistrita, iar oaspetii 0-0 acasa cu Brasov. FC Vaslui este inca in lupta pentru castigarea campionatului si nu-si poate permite niciun pas gresit. Gaz Metan inca n-a abandonat lupta pentru Europa asa ca va merge in Moldova sa obtina macar un punct. Antrenorul Hizo nu are probleme de lot, iar acum spre finalul campionatului a lasat orgoliile si l-a reprimit in echipa pe Gerlem cu care se certase in stagiul de pregatire din Antalya. "Dulaul" si-a dat seama ca jucatorii sai fac din ce in ce mai greu fata ritmului infernal in care se joaca de 2 saptamani, asa ca pana la urma reintoarcerea brazilianului nu poate fi decat un castig pentru echipa sa. Miza acestui joc este foarte mare in special pentru Vaslui si n-ar fi exclus ca aceasta sa aiba de partea sa si un arbitraj favorabil. In concluzie, ardelenii vor face tot ce le sta in putinta sa scoata un egal, dar au sanse mici sa reuseasca tinand cont ca Sanmartean, Wesley si Adailton vor sa joace in grupele Ligii Campionilor…

18.04.2011, Vaslui, Stadion: "Municipal", ora: 20:30, live Digi Sport
Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova)
FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş
Palmares: 5 2 3 0 5-3
Primul meci: scor 1-1, la Vaslui, în 31 octombrie 2008.
Ultimul meci disputat la Vaslui: scor 2-1, în 12 august 2009.
În tur: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui 0 - 0

Meciurile all-time din prima ligă:

2008-2009: FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş 1-1
2008-2009: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui 1-2
2009-2010: FC Vaslui - Gaz Metan Mediaş 2-1
2009-2010: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui 0-0
2010-2011: Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui 0-0

14 apr. 2011

PLAYOFF 2011 : Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea 85-64

Gaz Metan Mediaş şi-a adjudecat şi cea de-a doua victorie a seriei de cinci meciuri împotriva celor de la CSM Oradea cu scorul de 85-64 (21-17; 21-23; 27-12; 16-12). Debutul partidei a fost unul echilibrat, însă prima pauză a găsit oaspeţii în avantaj. Cele două echipe au mers umăr la umăr în actul secund al jocului pentru ca finalul celei de-a treia perioade de joc să aducă ruptura pe tabela de scor. Ultimul sfert a fost o simplă formalitate pentru echipa antrenată de Soce, Gaz Metan obţinând în final o victorie lejeră. Astfel, medieşenii conduc cu 2-0 la general după primele dispute de pe peren propriu şi urmează a face deplasarea la Oradea, săptămâna viitaore, pentru jucarea următoarelor partide.

Cinciul de start al gaziştilor în această partidă a fost compus din Uros Velickovic, Jarrett Howell, Ivan Ivanovic, Tudor Jucan şi Ionuţ Drăguşin. De cealaltă parte oaspeţii au abordat meciul în formula Rareş Paşca, Nemanja Maric, Andjelko Mandic, Sasha Topchov şi Tyronn Mitchell.

Disputa de la Mediaş nu a început deloc bine pentru niciuna dintre cele două formaţii, mingea circulând de la o tabără la alta fără ca cineva să izbutească să înscrie. Ghinionul a fost spart de „uriaşul” Ionuţ Drăguşin care a pus pe tabelă primele puncte ale jocului pentru gazişti, 2-0. Debutul partidei a stat sub semnul echilibrului, scorul fiind egal în mai multe rânduri, la 2-2, 4-4, 6-6, după care elevii lui Bruno Soce s-au desprins la 4 puncte până la jumătatea primului sfert, 11-7, avans la care acelaşi Drăguşin a mai adăugat două puncte, 13-7. Oaspeţii au reacţionat prompt la cele indicate de tabelă, reuşind să strângă situaţia prin Topchov şi Mandic, 13-11, iar în ultimele 3 minute ale primului act echipa din Mediaş a pus pe tabelă 8 puncte şi a primit 6, beneficiind astfel de avantaj de 4 puncte la prima pauză, scor 21-17.

În primele două minute ale celei de-a doua perioade de joc Tyronn Mitchell şi Mike Schachtner au restabilit egalitatea pe tabela de joc la 21 de puncte, acelaşi Schachtner, în colaborare cu sârbul Nemanja Maric, izbutind să readucă Oradea în avantaj, 24-28. Văzându-se lăsaţi în urmă de către adversari, gaziştii au apăsat pedala de acceleraţie şi s-au apropiat la o singură lunigime de elevii lui Cristian Achim, 31-30, dar orădenii s-au ţinut tare pe pozţii până cu 2 minute înaintea pauzei mari, când fundaşul american al Mediaşului, Jarrett Howell a scuturat plasa coşului din spatele semicercului readucând egalitatea între cele două tabere, 38-38. Maric a plusat din nou pentru echipa vizitatoare, însă cu patru libere consecutive transformate gazdele au luat un avans infim, finalul actului secund fiind consacrat ratărilor de ambele părţi. Astfel, medieşenii au intrat pe plus la cabine, scorul la jumătatea confruntării fiind 42-40.

La revenirea pe teren cel mai înalt jucător din Divizia A, Ionuţ Drăguşin şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor pentru a contribui la augumentarea avansului medieşean, dar sârbul Oradiei, Nemanja Maric a trecut mingea prin inel în urma unei aruncări de după linia de 6.75 , minimizând diferenţa de puncte de pe tabela de joc, 44-43. Vizitatorii au ţinut aproape în minutele următoare, dar, autor al unui three-point-play, Ivan Ivanovic a marcat primele puncte ale unui parţial de 8-0 reuşit de băieţii lui Bruno Soce, scor 54-45. Topchov a fost cel care, cu o liberă fructificată din două acordate, a întrerupt seria bună a gazdelor, însă acsta nu i-a speriat pe medieşeni, aceştia înscriind din nou 6 puncte consecutive, tabela înregistrând cea mai amre diferenţă de până atunci, de 14 puncte, la scorul de 60-46. Pe final de sfert trei punctele au curs pentru ambele tabere, orădenii încercând apropierea, iar medieşenii încercând să-şi conserve avansul, Titus Nicoară fiind cel care a stabilit scorul ultimei pauze a disputei, 69-52, în urma unei aruncări de la mare distanţă.

Primul minut al sfertului final a fost unul al ratărilor, drumul către coş fiind găsit abia în al doilea minut al actului de către Maric, acesta înscriind pentru 69-54, dar liniştea s-a lăsat din nou asupra celor două panouri. Howell a readus jocul la viaţă pentru ca Vasile Ştefan să-şi demonstreze mai apoi precizia cu o aruncare din spatele liniei de 6.75, scor 71-57. Cu un parţial de 8-2 echipa gazdă s-a desprins decisiv de adversar, diferenţa ajungând până la 20 de puncte la scorul de 79-59. În ciuda situaţiei foarte clare de pe tabelă orădenii nu s-au dat bătuţi înaintea ultimului fluier, aceştia forţând revenirea pe final de sfert prin Maric şi Lazăr, 79-64. Căpitanul Mediaşului, Tudor Jucan, şi Patrick Marcu, au mai lovit în două rânduri din spatele semicercului pentru a stabili scorul final al disputei, 85-64.

Principalii marcatori ai confruntării au fost:

Gaz Metan Mediaş: Ivanovic – 18 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive; Howell – 18 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive; Nicoară – 14 puncte, 4 recuperări; Velickovic – 12 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive; Drăguşin – 11 puncte, 6 recueprări.

CS Municipal Oradea: Maric – 17 puncte, 4 recuperări; Schachtner – 14 puncte, 4 recuperări; Topchov – 14 puncte, 3 recueprări, 1 pasă decisivă; Mandic – 10 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive.

Meciul golurilor invizibile !

La Mediaş, asistentul Ungureanu nu a validat douş goluri, cîte unul de fiecare echipă, iar Tudor nu a acordat un penalty gazdelor

Nici măcar Alexandru Tudor nu mai reprezintă garanţia unei partide fără erori în Liga 1. La Mediaş, Gaz Metan a înfruntat Braşovul fără atacanţi, "croit" de Conceicao să înece o serie de trei partide fără victorie. Duelul exploziv din teren a fost umbrit de greşelile de arbitraj, care au păstrat imaculată tabela spre disperarea celor doi antrenori. Mai întîi, asistentul Eduard Ungureanu, poziţionat bine, nu a văzut că reluarea lui Williams cu capul a fost respinsă de Pleşca dincolo de linia porţii (44), iar Tudor nu s-a amestecat, mizînd pe inspiraţia greşită a colegului său. Anterior, Viveiros a lovit întîmplător bara porţii (22), iar Ilyeş l-a întins serios pe portarul Mediaşului cu un voleu spectaculos (36).

În repriza secundă, erorile de arbitraj s-au mutat în dreptul gazdelor. După barele lui Eric (57, 74) şi ratarea monumentală a lui Gaucho (61), Roman a fost busculat din spate în careu de către Adrian Rusu cînd se pregătea să şuteze, dar "Pitt" Tudor a arătat lovitură de colţ (80). Şi ca recitalul să fie complet, aceeaşi linie a porţii i-a jucat o nouă festă lui Ungureanu, pe finalul partidei, cînd Rusu a respins cu călcîiul o minge reluată de nefericitul Roman.


Inbox:
- Parbrizul ambulanţei de la stadion a fost spart în prima repriză de o minge şutată de braşoveni
- Mijlocaşul Paul Pîrvulescu s-a ales cu o contuzie serioasă pe gleză şi nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit în minutul 66 cu Romulus Miclea.


"Am un gust amar că din 3 meciuri jucate la Mediaş am reuşit să scoatem doar 3 puncte. Dacă remiza cu U e meritată, trebuia să batem Mureşul şi Braşovul"
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan.

13 apr. 2011

Mingea Blestemata: Gaz Metan 0 - 0 FC Brasov

Cele doua echipe s-au multumit cu o remiza alba pana la urma, dupa un meci populat de ocazii mari de gol si faze de efect.

Liga I, etapa 26 | Mingea n-a vrut sa intre: Gaz Metan Medias - FC Brasov 0-0 Partida de la Medias a fost departe de a fi un exemplu al spectacolului fotbalistic. Cele doua trupe din Ardeal n-au incercat totusi sa pacaleasca fotbalul in prima repriza, reusind un joc cu destule ocazii de gol. Zaharia a avut cateva lovituri de cap ratate in debutul meciului, Gazul punand putina presiune pe brasoveni. Dupa un sut de la distanta al lui Parvulescu prins cu mari emotii de Kajcsa, a urmat forcingul brasovean de final. Ilyes si-a incercat si el norocul cu un sut de la distanta, pentru ca in minutul 40, Ionescu sa izbeasca bara cu o reluare de la marginea careului.

Mitanul s-a incheiat cu o faza dubioasa, Williams reluand balonul cu capul pe poarta lui Plesca, acesta a respins in extremis, oaspetii cerand insa gol pentru depasirea liniei portii de catre minge. Partea secunda a fost totusi pe contre, ambele echipe alergand parca disperate dupa gol. Eric a lovit si el bara in minutul 59, dupa o reluare frumoasa de la 18 metri, pentru ca Viveiros sa rateze la faza urmatoare o mare ocazie, singur din 6 metri!

Finalul a fost poate si mai frumos, echipele incercand in ultimul sfert de ora sa dea fiecare lovitura decisiva. In minutul 75 Gazul a lovit din nou bara, cerand in aceeasi faza hent si penalty, Brasovul scapand doar cu un corner la poarta lui Kajcsa. Plesca a fost in mare forma azi, parand apoi pe rand suturile lui Ilyes si Nastasie. Nici Kajcsa nu s-a lasat mai prejos, salvand in ultima clipa o lovitura de cap periculoasa marca Dan Roman.

S-a terminat 0-0, chiar daca in prelungiri Gazul a avut o faza identica precum cea a Brasovului, in finalul primului mitan. Adi Rusu a salvat cu calcaiul mingea care urma sa intre in poarta, faza fiind la limita, mediesenii cerand gol. Bozesan a reluat mult peste in minutul 94, dupa o invalmaseala generala in careu si totul a luat sfarsit aici. Gazul pierde contactul cu Dinamo, Rapid si Steaua in lupta pentru locul 4, brasovenii inca au emotii in ce priveste Liga II.

Gaz Metan Medias - FC Brasov 0-0 (0-0)
Marcatori: -
Cartonase galbene: Williams, Gaucho, Kajcsa
Stadion: Gaz Metan

Gaz Metan Mediaş: 12. Pleşca - 16. Zaharia (Roman 46'), 13. Akaky, 3. Trtovac, 29. Vukadinovic - 21. Todea, 15. Hoban - 22. Pârvulescu (Miclea 68'), 27. Eric, 18. Bawab - 10. Fl. Bratu (Bozesan 46').
Rezerve neutilizate: 82. Vâtcă - 8. Buzean, 17. Dudiţă, 25. Markovici.
Antrenor: Cristi Pustai.

FC Braşov: 13. Kajcsa - 21. Rusu, 15. Oros, 4. Gaucho, 12. Cr. Ionescu - 25. Toloza - 16. Viveiros (Nastastie 67'), 5. Stângă, 10. Ilyeş (Distefano 80'), 26. Williams - 7. Chipciu (Majernik 88').
Rezerve neutilizate: 30. Iacob - 9. Hadnagy, 11. Martinovic, 20. Voicu.
Antrenor: Antonio Conceicao.

Arbitru: Alexandru Tudor; Asistenti: Florin Ungureanu, Vladimir Urzica; Rezerva: Dan Monea.